Natalie Portman vine la Teleneşti de Paştele Blajinilor

EVENIMENT! // Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, i-a relatat cunoscutei actriţe Natalie Portman despre vizita sa recentă în Republica Moldova. Proaspăta deţinătoare a Oscarului a rămas profund impresionată de cele auzite luând decizia să vină la Teleneşti

După vizita vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, vine să ne viziteze actriţa Natalie Portman. Aceasta a fost chemată la Casa Albă, unde Joe Biden i-a povestit despre impresiile lăsate de Republica Moldova. Mişcată de cele auzite, Natalie a hotărât să vină la Teleneşti, locul de baştină al bunicii sale pe linia tatălui, Manea Portman. Potrivit site-ului oficial al Casei Albe www.whitehouse.gov, Natalie va vizita Republica Moldova la începutul lunii mai. Contactat de JURNAL, purtătorul de cuvânt al actriţei, Peggy Bundy, ne-a spus că Natalie va veni pe 2 mai în Republica Moldova, la Teleneşti.

Teleneştiul o aşteaptă cu pâine şi sare

Primarul de Teleneşti, Vadim Lelic, a fost foarte entuziasmat când a primit vestea despre vizita actriţei Natalie Portman. „Wow, e ceva interesant! O cunoaştem pe Natalia, e tare simpatică. Bunica ei, Manea Portman, este originară din Teleneşti şi ne bucură mult faptul că vrea să vină să vadă locurile natale”, spune primarul. Vadim Lelic zice că o vor întâmpina pe actriţă cu pâine şi sare, aşa cum e obiceiul la noi. Vor organiza şi o sărbătoare cu această ocazie, vor merge pe la grădiniţe, la cimitirul evreiesc, deoarece bunica ei era evreică, vor vizita Centrul de Integrare Socială, care face parte din programul Naţiunilor Unite. Actriţa este aşteptată şi la Primărie, în sala de şedinţe. Primarul ne mai spune că va găsi o traducătoare, deoarece se descurcă mai greu cu limba engleză.

De Blajini, primarul va scoate la lucru angajaţii

Unica problemă e că Paştele Blajinilor, este pe 2 mai, când e zi liberă, dar cu aşa ocazie toţi cei care vor participa la pregătirea pentru istorica vizită a Nataliei Portman vor fi la serviciu. Vadim Lelic a menţionat că Centrul raional Teleneşti se mândreşte şi cu alte persoane care s-au născut acolo şi care au ajuns oameni celebri. Este vorba despre Lev Troţki, revoluţionar care, de asemenea, este de origine din Teleneşti. În Israel există un ziar în limba rusă, care se numeşte „Teleneshtskaia Uliţa”, editat de comunitatea evreiască, de asemenea originară din Teleneşti. (!)

În discursul susţinut la Chişinău, Joe Biden a menţionat: „Moldova a adus o contribuţie semnificativă la societatea şi cultura americană. O persoană pe care o apreciem este Natalie Portman, care a câştigat luna trecută Oscarul pentru rolul de cea mai bună actriţă. Ea mi-a spus că are în portmoneul său o fotografie a bunicii sale din Republica Moldova. Vreau să vă spun că arată foarte bine”.

Natalie Portman s-a născut în anul 1981 la Ierusalim, Israel. La vârsta de 11 ani, a debutat în lumea cinematografiei, în pelicula „Leon”, alături de Jean Reno, de atunci a jucat în numeroase filme. Natalie a luat numele Portman de la bunica sa, Manea Portman, şi se mândreşte cu acest lucru. Natalie Portman este logodită cu coregraful de origine franceză Benjamin Millepied. Natalia este însărcinată şi de curând a aflat că va naşte un băieţel. Cei doi aşteaptă cu nerăbdare să devină părinţi.

Carolina CHIRILESCU