Năstase despre culisele adoptării deciziei lui Berdilo: „Poalelungi și Druță, reprezentanții direcți ai lui Plahotniuc în fața judecătorilor”

Președintele PPDA, Andrei Năstase, a menționat în cadrul unei conferințe de presă de săptămâna trecută că decizia emisă de către judecătoarea Rodica Berdilo ar fi fost elaborată de o persoană din anturajul lui Mihai Poalelungi. Am vrut să aflăm mai multe despre circumstanțele în care a fost decisă anularea alegerilor locale din Chișinău.   

Solicitat să ofere detalii, în cadrul unui interviu pentru JURNAL de Chișinău, despre decizia emisă de către judecătoarea Rodica Berdilo că ar fi fost elaborată de o persoană din anturajul lui Mihai Poalelungi, Năstase a declarat: „Am fost informați despre acest fapt chiar din interiorul echipei lui Plahotniuc. Este o informație care nu ne-a uimit, deoarece este știut că Poalelungi și Druță sunt reprezentanții direcți ai lui Plahotniuc în fața judecătorilor atunci când este vorba de luarea unor decizii în interesul său personal. Majoritatea judecătorilor nici nu l-a văzut vreodată pe Plahotniuc, însă legătura criminală între ei are loc prin intermediul acestor doi așa-ziși magistrați”.