Născut de Crăciun

Fiica lui Crăciun îşi doreşte cel mai mult ca Moşul să-i aducă un frăţior

S-a născut pe 24 decembrie, călătoreşte mult, îi place să facă cadouri, soseşte inopinat şi gustă din mâncarea de pe masa de revelion. Nu e Moş Crăciun, e Victor Crăciun, care spune că unica diferenţă dintre el şi Moşul este chelia.

Iubeşte să facă cadouri

Toţi oamenii din preajma lui Victor îl cunosc ca pe un om  generos, gata să scoată ultimii bani din buzunar pentru a face apropiaţii lui mai fericiţi, chiar şi pe cei care nu au fost „cuminţi” pe parcursul anului.

„Îmi amintesc că la prima noastră întâlnire, Victor a cheltuit ultimii bani ca să-mi cumpere un buchet de flori. Când am ajuns la autogară, Victor, fiind din altă localitate, nu înţelegeam ce se întâmplă. De ce nu urcă în autobuz şi insistă că trebuie să-l aştepte pe un prieten. Acesta însă, la fel ca şi Victor, a avut şi el o întâlnire cu o fată şi nu i-a rămas un bănuţ în portmoneu. Le-am  împrumutat eu câţiva lei băieţilor ”, a povestit Lilia Crăciun, soţia lui Victor.

Miracole

Viaţa familiei Crăciun e plină de miracole şi coincidenţe. Lilia îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 23 decembrie. Pentru prima dată a făcut cunoştinţă cu părinţii viitorului soţ în ziua de Crăciun. Deşi se aflau la distanţă, Victor s-a uitat la acele ceasornicului anume în momentul când soţia sa a născut-o pe Corina, unicul copil al familiei Crăciun.

Victor s-a îndrăgostit de Lilia de la prima privire.  El a ales-o din zeci de fete care au venit la nunta unei prietene comune. În acelaşi moment, tânărul şi-a spus că anume aceasta este femeia alături de care vrea să-şi trăiască restul vieţii.

„Îmi era teamă că o să o pierd şi i-am luat numărul de telefon. Nu aveam nici pix, nici foaie şi am zgâriat cifrele pe o caseta audio cu ajutorul furculiţei”, îşi aminteşte Victor.

Poreclit „de Paşte”

Liliei îi place numele soţului şi se mândreşte că mai mult de zece ani este şi ea Crăciun. „La şcoală nimeni nu râdea pe seama numelui meu. Doar profesorul de educaţie fizică în loc de Crăciun, îmi spunea „de Paşte”.

Victor a fost Moş Crăciun o singură dată în viaţă, când era în clasa XI-a, însă deprinderea de a face cadouri s-a menţinut până în prezent. O parte bună din banii pe care îi câştigă, muncind peste hotarele ţării, în Italia îi cheltuie pentru cadourile apropiaţilor.

Fiica lui Crăciun spune că anul trecut a venit la Moş tocmai din Italia, i-a lăsat multe cadouri sub brad şi a gustat din mâncarea care era pe masa împodobită pentru revelion.
„Moş Crăciun a muşcat o gură mare dintr-o bătută şi repede a plecat pe la casele altor copilaşi.”

Vreau un frăţior

Fetiţa speră că şi în acest an, la fel ca şi în anii precedenţi, va primi cadourile pe care le-a inclus în scrisoarea trimisă pe adresa lui Moş Crăciun.

„Anul acesta, i-am cerut Moşului să-mi aducă un laptop, o carte despre viaţa lui Moş Crăciun şi, în primul rând, un frăţior”, se destăinuie Corina.

Lilia a evitat să spună ce doreşte să-i aducă Moş Crăciun, însă Victor i-a luat-o pe dinainte. „Eu sunt cel mai bun cadou”, a spus Victor Creciun cu un zâmbet larg pe faţă.

The following two tabs change content below.