Născut ca să-şi salveze sora

Bucurie mare într-o familie din Marea Britanie. Un băieţel în vârstă de un an şi cinci luni i-a făcut cadou, practic, surorii sale, bolnavă de leucemie, o nouă viaţă. Asta după ce el a fost conceput special in vitro astfel încât să fie compatibil cu sora sa şi să îi doneze acesteia măduvă.

El a devenit primul „frate salvator” din Marea Britanie, scrie libertatea.ro.

Soţii Matthews au primit, în urmă cu şase ani, şocanta veste că fiica lor, Megan, pe atunci în vârstă de 3 ani, suferă de leucemie, medicii spunându-le că micuţa mai are de trăit în jur de patru ani. Şi pentru că tot nu reuşeau să găsească o persoană compatibilă cu Megan, care să îi doneze măduvă, părinţii au luat decizia, la sfatul medicilor, să conceapă un alt copil, in vitro, astfel încât acesta să fie compatibil cu Megan şi să devină donatorul perfect care ar putea să îi salveze viaţa.

Transplantul a avut loc în iulie

Astfel, a venit pe lume, în iulie 2009, Max, iar anul acesta, în aceeaşi lună, medicii de la un spital britanic au realizat cu succes transplantul de măduvă şi celule stem ce fuseseră prelevate din cordonul ombilical al micuţului.

În urma intervenţiei, Megan, acum în vârstă de 9 ani, se simte mult mai bine. „Megan face progrese fantastice, mult mai bine decât am sperat. Pentru prima dată, aşteptăm Crăciunul fără să ne facem griji dacă Megan va fi bine sau nu”, a declarat mama copiilor, precizând că decizia lor a fost una bună, întrucât Max a completat familia şi i-a dat surorii lui şansa unei vieţi normale.