Narcomania, în creştere

Oamenii legii au reţinut un locuitor al oraşului Orhei pe strada Pruncului din sectorul Buiucani, municipiul Chişinău, după ce au primit o informaţie operativă prin care se anunţa că individul desface marijuana în proporţii deosebit de mari, relatează site-ul Procuraturii Generale a R. Moldova.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani a fost prins în timp ce îşi difuza „marfa”. Poliţiştii au depistat asupra suspectului o geantă în care se afla o substanţă vegetală, mărunţită, uscată, de culoare verde, asemănătoare cu substanţele narcotice – marijuana (3 kg), deţinută pentru a fi realizată consumatorilor de droguri.

Actualmente se desfăşoară măsuri de urmărire penală şi operative de investigaţie în scopul documentării tuturor participanţilor în traficul ilicit de droguri. S-a drogat, iar apoi s-a urcat la volan. Este vorba despre un şofer de taxi de la serviciul de taximetrie „1449” ce aparţine firmei „Regal”. Suspectul, în vârstă de 25 de ani, a fost reţinut pe strada Calea Ieşilor din capitală în timp ce se afla la volanul maşinii de model „Dacia Logan” în stare de ebrietate narcotică, provocată de amfertamină şi marijuana. Mai mult decât atât, după ce poliţiştii au controlat unitatea de transport au depistat trei pachete de folii cu praf alb asemănător cu amfetamina. Cercetările continuă.

În alt caz, poliţiştii au depistat în comuna Băcioi circa un hectar de pământ pe care creştea aşa-numita „cânepă de câmp”. Plante de cânepă au fost depistate pe strada Feroviarilor din satul Ghidighici, municipiul Chişinău. Aici, pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi, creştea cânepă.

De asemenea, pe strada Dimo, în extravilanul oraşului Durleşti, în loturi particulare de viţă-de-vie au fost depistate 16 rânduri de viţă-de-vie în care se cultiva cânepă. Plantele au fost nimicite, iar poliţiştii cercetează cazul pentru a stabili stăpânii terenurilor. Amintim că, în perioada iunie-august, Ministerul Afacerilor Interne desfăşoară operaţiunea „Mac”, scopul fiind depistarea locurilor de cultivare a plantelor care conţin substanţe narcotice şi a persoanelor care se ocupă cu producerea materiei prime pentru prepararea substanţelor narcotice de origine vegetală.

De la demararea operaţiunii, poliţiştii au elucidat 231 de cazuri legate de narcomanie, 58 de cazuri de cultivare a cânepei şi 122 de cazuri de cultivare a macului şi au nimicit şase tone de cânepă şi peste o tonă de mac.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)