Nagacevschi, avocatul ucrainenilor bănuiţi de clonarea ziarelor

Cei doi ucraineni bănuiţi de clonarea publicaţiilor „Timpul de dimineaţă” şi „Ziarul de Gardă” vor fi reprezentaţi în instanţa de judecată de către cunoscutul avocat Vitalie Nagacevschi.

Acesta a menţionat că a încheiat vineri contractul cu ucrainenii şi este sigur că va câştiga procesul. „Dacă în Republica Moldova justiţia va funcţiona aşa cum trebuie, şansele trebuie să fie sută la sută. Dacă nu, la Curtea Europeana şansele sunt 110 la 100. Aici nu este infracţiune”, a spus apărătorul ucrainenilor pentru un post de televiziune. Avocatul a mai spus că numele celui care a comandat tipărirea clonelor este cunoscut de actorii politici de la noi.

Menţionăm că în acest caz au fost reţinute pentru 72 de ore două persoane de naţionalitate ucraineană. Judecătoria Centru a respins cererea procurorilor de a prelungi mandatul de arest preventiv pentru 30 de zile şi a dispus anchetarea suspecţilor în stare de liberate, având interdicţia de a părăsi localitatea. „Procuratura Generală a făcut recurs la Curtea de Apel, însă nu a fost stabilită o dată când va fi examinat acesta”, a declarat pentru JURNAL Maria Vieru, şefa Centrului de presă al Procuraturii Generale. Aceasta a menţionat că cele două persoane refuză să de orice declaraţii.

Ministerul Afacerilor Interne s-a arătat mirat de decizia luată de judecători şi a menţionat că poliţia a acumulat suficiente probe pentru ca cei doi să fie anchetaţi în stare de arest. Referindu-se la persoanele la comanda cărora au fost editate ziarele, sursa de la MAI a menţionat că există un cerc de suspecţi, numele cărora figurează în mai multe din documentele extrase. „Deocamdată, nu putem să dezvăluim numele persoanei”, a spus Chiril Moţpan, şeful Centrului de presă al MAI, în cadrul unei conferinţe de presă.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)