Nadal şi recordurile

Rafael Nadal este de neoprit. Matadorul a câştigat turneul Masters 1000 de la Madrid, după ce l-a învins pe elveţianul Roger Federer, în două seturi, scor 6-4, 7-6 (7/5). Nadal a devenit astfel, cu 18 titluri, singurul deţinător al recordului privind numărul de victorii la această categorie de turnee.

Deja câştigător la Monte Carlo şi la Roma, Nadal, în vârstă de 23 de ani, este primul jucător din istorie ce câştigă cele trei turnee înainte de Roland Garros. Această victorie îi permite să-l depăşească pe Andre Agassi în privinţa recordului de victorii la Masters 1000, cea mai prestigioasă categorie de turnee după cele patru de Grand Slam. Federer a rămas la 16 victorii.
De asemenea, prin această performanţă, Nadal a mai egalat un record, care era deţinut până acum de Ilie Năstase – 28 de turnee câştigate pe zgură.

Cifre Nadal vs Federer

14-7 este scorul întâlnirilor directe Nadal–Federer

17 este numărul finalelor disputate între cei doi din 21 de întâlniri! De 12 ori s-a impus ibericul în faţa lui Fed Ex în ultimul act, de cinci ori în finale de Grand Slam (practic, în afară de Roland Garros 2005, toate finalele de Grand Slam pe care le-a câştigat Rafaau fost după finale cu Fedeer – de trei ori la Roland Garros, o dată la Wimbledon, o dată la Australian Open.

10-2 este palmaresul direct pe zgură, evident, favorabil Matadorului

5 înfrângeri consecutive suferise Federer în faţa lui Nadal înainte să se impună, anul trecut, la Madrid
28-2 este bilanţul lui Nadal în finalele disputate pe zgură, în întreaga carieră

585.000 de euro a câştigat Nadal la Madrid şi 1000 de puncte ATP, depăşindu-l în clasament pe Nole Djokovic. Având în vedere că Federer are de apărat titlurile la Roland Garros şi Wimbledon, în timp ce ibericul trebuie să îşi apere doar sfertul de finală din capitala Franţei, este posibil ca la finalul verii să avem un nou număr unu mondial (Nadal îl poate depăşi din nou în clasament pe eternul său rival, dar acest lucru depinde şi de parcursul lui Federer).

270.000 de euro a primit Federer şi 600 de puncte ATP