Nadal: „Nole va deveni numărul unu mondial”

Odată cu victoria lui Nole în turneul de la Miami, o întrebare se conturează tot mai apăsat. Va ajunge Novak Djokovici numărul unu mondial? Deşi diferenţa dintre cei doi este de 3.170 de puncte, spaniolul crede că acest lucru se va întâmpla.

„Cred că o să ajungă numărul unu. Nu simt că-mi suflă în ceafă, dar a câştigat două turnee importante în ultima perioadă plus un trofeu de Mare Şlem. Cel mai bine ar fi ca el să ajungă lider în următoarea lună sau în următoarele două luni. Depinde şi de rezultatele mele pe zgură”, a spus Nadal care are de apărat până la Wimbledon 7.000 de puncte.

Nole nu este însă atât de sigur în forţele sale. „Cred că e un pic cam devreme să vorbim despre numărul unu. Diferenţa este încă destul de mare. Rafa e cel mai bun jucător din lume în acest moment. Dacă vreau să am vreo şansă la primul loc, trebuie să joc constant pe tot parcursul sezonului. Ştim că zgura e suprafaţa lui preferată, joacă extraordinar. E regele zgurii”, a spus Djokovici.

Următorul turneu în care cei doi s-ar putea întâlni din nou este cel de la Monaco, competiţie care debutează pe 10 aprilie. Sârbul nu are nicio victorie pe zgură în faţa spaniolului, dar meciurile strânse din 2009, dar şi forma actuală îi dau speranţe.

„Cred că acum am jocul necesar ca să-l provoc pe Nadal pe zgură, am demonstrat acest lucru în 2009. Cred că am avut meciuri deosebite în finala de la Monte Carlo, în semifinala de la Madrid, deci totul e posibil”, a mai spus Djokovici. El a adunat 24 de succese consecutive în acest an şi a rămas neînvins în 2011.

Aşa că zgură îi aşteaptă pe cei doi pentru o luptă pentru numărul unu mondial.