Mutu, ori galactic, ori falit!

FOTBAL // Fotbalistul Fiorentinei a fost propus la echipa de care aparţine şi David Beckham, LA Galaxy

Salvarea lui Adrian Mutu, măcar financiară, dacă nu şi fotbalistică, ar putea veni de peste Ocean. Fotbalistul Fiorentinei a fost propus la echipa de care aparţine şi David Beckham, LA Galaxy.

Căzut în dizgraţie la Fiorentina, Adrian Mutu a primit, prin impresarul Giovani Becali, acceptul de a-şi căuta o echipă în afara Italiei. Nimeni nu se înghesuie însă să plătească cele şapte-opt milioane de euro pe care gruparea viola le cere pentru fotbalistul român. Giovani Becali încearcă însă o variantă care ar aduce transferul imediat al lui Mutu, chiar dacă este vorba de un campionat mult mai slab cotat decât cele din Europa. Este vorba de MLS, liga de fotbal nord-americană. Acolo este dorit de LA Galaxy care, în 2008, îl aducea de la Real Madrid şi pe celebrul David Beckham. Englezul are un venit colosal la Galaxy, 120 milioane de euro pentru cinci ani de contract, astfel că Mutu poate spera că va obţine un salariu foarte avantajos.

Suspendat până în 2012?

Între timp, este tot mai evident că între Mutu şi actualul său club nu mai există cale de reconciliere. Fiorentina l-a suspendat pe Mutu pentru zece zile, dar intenţionează să extindă această situaţie pentru întreaga perioadă contractuală a lui Mutu, adică încă un an şi jumătate. Fiorentina va solicita excluderea din lot a jucătorului la Colegiul Arbitral, urmând ca Mutu să o poată ataca ulterior, solicitând să fie reprimit în echipă. E greu de crezut că forul respectiv îi va da dreptate. Astfel, dacă nu îşi va găsi repede echipă, Mutu riscă să nu mai poată apărea pe teren până în vara anului 2012.

Au blocat transferul lui Mutu la Juventus

Cei de la Fiorentina fac orice să oprească transferul lui Mutu la altă echipă din Italia. Şeful lui Juventus a recunoscut că e interesat de jucătorul român, dar că echipa viola nu îl mai vinde. „Suntem interesaţi de jucătorul român, însă doar dacă Fiorentina îl scoate la vânzare”, a declarat directorul general al clubului Juventus, Giuseppe Marotta.

Preşedintele Fiorentinei, Andrea Della Valle, a anunţat duminică scoaterea lui Mutu de pe lista transferurilor. Aceştia vor suspendarea lui Mutu pentru un an şi jumătate, cât mai are contract. „Mutu m-a trădat şi m-a rănit. Vom vedea ce vom face, dar nu cu impresarul care m-a ofensat. În acest moment, Mutu este scos de pe piaţa transferurilor. Vom rezolva situaţia cu el. A fost un an în care i-am fost aproape, dar suntem dezamăgiţi. Mutu este scos de pe piaţa transferurilor şi din lot pentru că a lăsat echipa înainte de un meci”, a declarat Andrea della Valle.

În vara anului 2010, Adrian Mutu a negociat cu LA Galaxy şi cu încă o echipă din SUA, New York Red Bulls, fapt confirmat şi de impresarul său, Victor Becali.