Mutu, blocat încă o dată de Fiorentina!

Adrian Mutu (foto) va trebui să mai aştepte ca să-şi găsească o nouă echipă. Mutu a fost blocat încă o dată de Fiorentina. Italienii anunţau un schimb între Genoa şi toscani, în care puteau fi implicaţi mai mulţi jucători. Pantaleo Corvino a refuzat însă din start varianta, chiar dacă a recunoscut că îl place pe Criscito.

„Corriere Fiorentino” anunţă că Genoa a propus un schimb Sculli, Kharja şi Criscito pentru D’Agostino, Felipe şi Mutu, dar românul va trebui să mai aştepte.

Şi cei de la „Corriere dello sport” notează că Mutu rămâne blocat de Fiorentina: „Galatasaray s-a retras repede, Wolfsburg nu vrea să îl înlocuiască pe Dzeko cu Mutu, iar ruşii de la Kuban nu au suficienţi bani. Della Valle e clar: în Italia nu va pleca!”, scriu cei de la „Corriere dello sport Stadio”.
Transferul lui Mutu, blocat de Beckham

Una din variantele lui Mutu ar putea fi Los Angeles Galaxy, dar plecarea atacantului în Major Soccer League este blocată de Beckham. Totuşi mutarea are şanse mici din cauza unui motiv ciudat.

Sportul în SUA funcţionează după reguli stricte şi mai puţin întâlnite în celelalte părţi ale lumii. La fel ca mai popularele baschetul, baseball-ul, fotbalul american sau hocheiul, soccerul american este supus şi el unor reguli stricte, legi care blochează acum venirea lui Mutu în State.

În 2007, odată cu venirea lui Beckham la Los Angeles Galaxy, conducătorii MLS, liga americană de fotbal, au stabilit un nou regulament menit să impună un plafon maxim salarial, care să prevină diferenţele majore între echipele potente şi cele mai sărace.

Astfel, salariile tuturor jucătorilor dintr-o echipă nu pot depăşi un total de 2,55 milioane de dolari. Totuşi fiecare echipă poate avea maximum doi jucători, numiţi „designated players”, al căror salariu să conteze la acest calcul cu doar 335.000 de dolari. În acest moment, LA Galaxy îi are pe Landon Donovan, legenda echipei, şi pe David Beckham. Doar salariile celor doi, cumulate, se ridică la suma de 8,75 milioane de euro.

În aceste condiţii, venirea lui Adrian Mutu în California ar fi posibilă doar dacă unul dintre cei doi pleacă de la „galacticii” din LA, lucru greu de crezut momentan.

6,5 milioane de dolari este salariul anual al lui David Beckham la LA Galaxy

5,6 milioane de dolari primeşte la New York Thierry Henry, celălalt superstar al MLS

The following two tabs change content below.