Mutu: „Vreau să bat recordul de goluri al lui Hagi la naţională”

Adrian Mutu a vorbit într-o conferinţă de presă despre revenirea sa la naţională şi ceea ce îşi propune în următoarele meciuri. „Sincer să fiu, mă aşteptam să fiu convocat, dar doar dacă aveam o evoluţie foarte bună. Chiar dacă eram apt, nu puteam să vin din cauza suspendărilor. Simt presiune, dar sunt obişnuit pentru că de-a lungul timpului a fost o presiune mare pe umerii mei. Sper să nu dezamăgesc şi să reuşesc să câştigăm”, a spus „briliantul”.

Acesta a menţionat că a vorbit cu Răzvan Lucescu şi a stabilit ce trebuie de făcut în continuare. „Mi-am cerut scuze băieţilor care au fost la Belgrad pentru că aşa am crezut că este normal. Lumea poate să creadă ce vrea, dar mie îmi rămâne doar să demonstrez că am altă atitudine. Dacă aveam un alt comportament şi nu făceam anumite greşeli, poate aveam alt traseu în cariera mea. Nu mă interesează cine spune că am vândut meciul de la Belgrad atât timp cât nu o spune Răzvan Lucescu.

Am avut o frustrare în aceste nouă luni din cauza neglijenţei de care am dat dovadă pentru că celelalte probleme au fost de fapt o refulare.

Avem puţine puncte după aceste trei meciuri şi este necesar să obţinem maxim din cele două meciuri. Meciul de sâmbătă este capital şi trebuie să câştigăm pentru că Bosnia nu este atât de puternică pe cât se spune. Când te simţi invincibil, atunci greşeşti. Sper să rămân acelaşi jucător Adrian Mutu şi să ajut echipa României. În ultima perioadă, am recuperat mult pe plan fizic şi cred că sunt pregătit să joc”, a spus Mutu.

Atacantul a mai vorbit şi despre problemele pe care le are Marica la Stuttgart: „Chiar şi dacă nu joacă, cred că Ciprian este unul dintre cei mai buni atacanţi pe care îi are România. Am mare încredere în el”.

„Pe Rădoi îl consider unul dintre cei mai buni mijlocaşi. Cred că trebuie să îi respectăm decizia pentru că nu l-a forţat nimeni. Când nu va mai fi atât de nervos şi supărat, poate va reveni asupra deciziei”, a mai spus Mutu.

Jucătorul Fiorentinei a vorbit şi despre o posibilă revenire în Liga 1: „Mi-aş dori să mai joc la Dinamo, dar nu ştiu cum te poartă viaţă. În ceea ce priveşte FC Argeş, urmăresc situaţia şi sper să apară un finanţator care să ducă echipa înapoi în prima ligă”.

„Mă interesează să bat recordul de goluri al lui Hagi, dar nu este obiectivul meu principal”, a continuat atacantul României.

35 de goluri a reuşit Gică Hagi pentru naţionala României, în timp ce Adrian Mutu are cu şase mai puţin.