Musulmanii au inventat moscheea portabilă

Un imam parizian a creat moscheea portabilă pentru a-i ajuta pe credincioşi să se concentreze mai bine în rugăciune, oriunde s-ar afla, relatează ziare.com

Moscheea portabilă este confecţionată din carton, polistiren, placaj şi plastic, întărită cu două straturi de aluminiu şi se vinde împreună cu un covoraş turcesc, transmite Reuters.

Structura are doi metri şi este numită „Caseta Mihrima”, deoarece are forma unui mihrab – o nişă în peretele unei moschei care indică direcţia spre Mecca.

„Am realizat că, atunci când sunt în moschee, mă concentrez mai bine în rugăciunile mele decât atunci când sunt acasă. Aşa că am decis să reproduc un mihrab care creează o atmosferă mai bună de reflecţie în izolare”, spune imamul Hassen Bounamcha.
Modelul pentru adulţi costă 450 de euro, iar cel pentru copii, 69 de euro. Ambele sunt prevăzute cu un difuzor pentru ascultarea rugăciunilor.

Imamul speră să vândă cel puţin o mie de unităţi pe an şi spune că a plasat deja câteva mostre de probă în mai multe ţări.