Muntele de gunoi Bubuieci. Ce ASCUNDE zona în care se transportă deşeurile din Chişinău // FOTO; VIDEO

Locuitorii comunei Bubuieci, mun. Chişinău, păzesc zi şi noapte drumul de acces spre gunoişte, astfel încât să nu mai treacă niciun camion. Oamenii spun că mirosul este insuportabil, în special pentru cei care locuiesc cel mai aproape de muntele de deşeuri. Gunoiul este descărcat deja la 400 de metri de casele sătenilor. Aşa că nu au o altă soluţie decât să blocheze accesul autospecialelor.

„Este o bombă ecologică! Vrem ca problema în cauză să fie pusă pe ordinea de zi la Guvern, să se reia depozitarea la alt poligon, care ar putea să preia astfel de deşeuri. Afară s-a încălzit şi e imposibil să respiri. Ei au avut un termenul limită de 45 zile, dar au trecut 90 şi nu au rezolvat nimic, aşa că noi suntem gata să stăm până la urmă”, susţin protestatarii.

Între timp, conducerea Regiei Autosalubritate spune că gunoiul din Chişinău nu va putea fi evacuat atâta timp cât locuitorii din Bubuieci blochează accesul autospecialelor. Potrivit lor, o altă locaţie va fi identificată nu mai devreme decât în câteva luni.

Autorităţile susţin că a fost format un grup de lucru pentru a identifica soluţii pentru problema respectivă. Imaginile ne-au fost puse la dispoziţie de un locuitor al comunei.