Muntean la psihiatru // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre felul cum l-a îmbrâncit tarzanicul deputat comunist Iurie Muntean pe fragedul, păpădiosul deputat democrat şi prim-vicepreşedinte al parlamentului Vlad Plahotniuc. Unii spuneau că Muntean şi-a făcut-o cu mâna sa, că răzbunarea lui Plahotniuc este inevitabilă ca progresul omenirii şi entropia (răcirea soarelui). Alţii, spuneau că, dimpotrivă, pe Muntean nu-l paşte nicio primejdie, că Plahotniuc va avea grijă să nu i se întâmple nimic, ca să nu creadă lumea că este mafiot profesionist. Oricum, nu-i sănătos la cap acest Muntean. Plahotniuc ar putea să-l bage la închisoare pe viaţă, spuse sanitara Vera.

Numai dacă şi CEDO e în mâinile sale. L-ar putea însă băga la Costiujeni, preciză Cozonac. Nu i-ar strica, de altfel, o consultaţie la psihiatru, e prea nervos acest derjimorda comunist. Plahotniuc i-ar putea băga pe toţi comuniştii la Costiujeni, menţionă Scurtoi, dar o să sară peste gard, o să sape tuneluri ca iepurii. El trebuie să meargă, cum o spus Lenin, pe altă cale. Să le închidă comuniştilor oxigenul. După ce AIE a condamnat comunismul, a interzis secera şi ciocanul, acum trebuie să facă următorul pas: să scoată PCRM în afara legii. Şi lasă-i să umble cu Şelin chiraleisa prin oraş, să se îmbrâncească în afara parlamentului, dacă le place. Muntean învaţă de la parteigenosse Voronin, aşteptând ca el să plece la pensie, ca să-i ieie locul. Voronin îl ameninţa la televiziunea publică pe Lupu că îl va da jos de la tribună pe scări. Şi nu numai pe Lupu, dar şi pe ceilalţi deputaţi, dacă o să-l oprească pe Şelin… Voronin vorbeşte, iar Muntean face, spuse Colesovnazadov. Şi toată lumea a fost de acord că pe zi ce trece politica moldovenească devine tot mai interesantă.

Acuma stau şi mă gândesc că soluţia cu casa de nebuni nu e rea deloc. Karl markşii, leninii, stalinii, brejnevii de acolo vor avea, în sfârşit, auditoriu, ascultători fideli.

 

Al vostru ştainles, jelezeac, matras, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga