MUNCHEN // Întrebarea la care poliţia germană nu are un răspuns

munchen

„În privinţa suspectului în vârstă de 18 ani, trebuie să examinăm totul, nu ştim încă de ce a comis crimele”, a declarat Peter Beck, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Munchen. Adolescentul în vârstă de 18 ani a împuşcat mortal nouă persoane şi a rănit alte 21, trei fiind în stare critică, într-un atac comis vineri după-amiază în Centrul comercial Olympia din Munchen, scrie gandul.info.

Adolescentul s-a sinucis în timp ce era căutat activ de autorităţile bavareze. Nu este clar dacă atentatul este opera unui extremist de dreapta, al unei persoane cu probleme psihice sau al unui simpatizant al unei organizaţii teroriste precum Stat Islamic ori Al-Qaida.

Potrivit publicaţiei „Bild”, percheziţii au avut loc sâmbătă dimineaţă în districtul Marxvorstadt din Munchen, la doi kilometri de mall-ul în care a avut loc atacul. Tatăl adolescentului de 18 ani care a comis atacul este audiat de poliţie.

Bilanţul atacului armat comis vineri seară în oraşul german Munchen rămâne de nouă morţi şi 21 de răniţi, confirmă Poliţia germană, precizând că atacatorul este un tânăr de 18 ani de origine iraniană, care a acţionat de unul singur şi este mort. Tânărul a acţionat de unul singur şi a fost găsit mort, existând suspiciuni că s-a sinucis.

Motivele comiterii atentatului în centrul comercial Olympia din Munchen „nu sunt clare”, a comunicat Poliţia germană sâmbătă dimineaţă, confirmând bilanţul iniţial, de nouă morţi, anunţat de MEDIAFAX încă de vineri seară.

De asemenea, autorităţile germane au confirmat informaţiile potrivit cărora presupusul autor al atacului a fost găsit mort la circa un kilometru de centrul comercial Olympia (OEZ), existând suspiciuni că s-ar fi sinucis.

Deşi iniţial Poliţia germană anunţase că sunt căutaţi “trei indivizi înarmaţi”, autorităţile au nuanţat ulterior că exista “cel puţin un suspect”, a cărui moarte a fost confirmată după câteva ore.

Totodată, presa germană scrie că tânărul îi admira pe autorii crimelor în masă şi era dependent de jocurile video violente.

Se pare că unul dintre cei ucişi în atentatul de la Munchen ar fi român. Informaţia a fost furnizată de unul dintre tinerii veniţi să se reculeagă în zona mall-ului unde s-a produs tragedia.