Motivele plecării lui Dodon la Sankt-Petersburg, după Kommersant    

Șeful statului Igor Dodon a plecat în Rusia pentru o nouă întrevedere cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la Sankt-Petersburg, de data aceasta cu prilejul participării la cea de-a XXIII-a ediție a Forumului Economic Internațional. Cotidianul rusesc „Kommersant”, citând sursele sale, menționează că Igor Dodon a întreprins această vizită pentru a-l convinge pe omologul său rus că o eventuală coaliție dintre PDM și PSRM nu ar pune în pericol interesele Kremlinului în Republica Moldova.

Reprezentanții socialiștilor au declarat că vor avea o decizie finală privind participarea lor la guvernare după convocarea consiliului republican al formațiunii, deși nu a fost anunțată data acestuia.

Odată plecat în Rusia, „Igor Dodon va avea ocazia să discute personal despre formarea unei majorități parlamentare [în Republica Moldova] cu președintele rus Vladimir Putin la forumul economic de la Sankt-Petersburg”, menționează publicația rusească.

„La același forum va fi, de asemenea, Dmitri Kozak, care a avut o întâlnire la Chișinău cu Plahotniuc, anunțat în urmărire de Federația Rusă. Sursele Kommersant spun că liderul democraților a folosit această oportunitate pentru a-l convinge pe interlocutorul său despre avantajele Moscovei în contextul unei majorități a democraților și socialiștilor, precum și despre garantarea intereselor Rusiei la Chișinău”, adaugă sursa citată.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)