Motivele plecării lui Dodon la Sankt-Petersburg, după Kommersant    

Șeful statului Igor Dodon a plecat în Rusia pentru o nouă întrevedere cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la Sankt-Petersburg, de data aceasta cu prilejul participării la cea de-a XXIII-a ediție a Forumului Economic Internațional. Cotidianul rusesc „Kommersant”, citând sursele sale, menționează că Igor Dodon a întreprins această vizită pentru a-l convinge pe omologul său rus că o eventuală coaliție dintre PDM și PSRM nu ar pune în pericol interesele Kremlinului în Republica Moldova.

Reprezentanții socialiștilor au declarat că vor avea o decizie finală privind participarea lor la guvernare după convocarea consiliului republican al formațiunii, deși nu a fost anunțată data acestuia.

Odată plecat în Rusia, „Igor Dodon va avea ocazia să discute personal despre formarea unei majorități parlamentare [în Republica Moldova] cu președintele rus Vladimir Putin la forumul economic de la Sankt-Petersburg”, menționează publicația rusească.

„La același forum va fi, de asemenea, Dmitri Kozak, care a avut o întâlnire la Chișinău cu Plahotniuc, anunțat în urmărire de Federația Rusă. Sursele Kommersant spun că liderul democraților a folosit această oportunitate pentru a-l convinge pe interlocutorul său despre avantajele Moscovei în contextul unei majorități a democraților și socialiștilor, precum și despre garantarea intereselor Rusiei la Chișinău”, adaugă sursa citată.