Moskovski Komsomoleț: „Am crescut o generație de curve”

Natalia Nemcinova, care a devenit imaginea Cupei Mondiale, este o actriță de filme porno. Foto: www.thesun.co.uk

Platon Besedin, editorialistul unui ziar important din Moscova, „Moskovski komsomoleț”, le-a numit pe concetățenele sale „prostituate”, provocând semnarea unei petiții de către mai multe femei de notorietate din Rusia care solicită scuze pentru articol.

Platon Besedin, 32 de ani, scriitor și critic literar, condamnă „depravarea tinerelor din Rusia”: „Rețelele sociale sunt pline de imagini video în care tinere și femei se comportă ca niște prostituate uzate cu o responsabilitate socială joasă”. „Asemenea lucruri se văd în toate orașele Patriei noastre, alese să găzduiască campionatul”. „Multe rusoaice se comportă cu străinii ca niște prostituate”.

Un video arată o femeie beată făcând sex oral unui microbist polonez pe o bancă în Moscova în timp ce prietenii acestuia îl privesc. Besedin a încercat să reducă din mesajele categorice, insistând totuși pe generalizări: „Nu toate sunt ca astea, dar o oaie neagră strică toată turma. Da, haideți să fim onești, sunt destule asemenea oi negre”.

Foto: www.thesun.co.uk

„Dacă nu vrem ca imaginea Rusiei să fie asociată cu o prostituată vulgară care vânează victime din străinătate, trebuie să acționăm chiar acum”. „Și cum a demonstrat Cupa Mondială, noi am pierdut deja mult timp.” „Unele sunt gata să se culce cu un străin pe gratis, doar pentru că el a venit din străinătate.”

Mai mult, Besedin blamează „rusoaicele care agață străinii pentru faptul că au uitat de rușine și morală”. „Am crescut o generație de curve care sunt gata să-și desfacă picioarele de îndată ce aud o limbă străină.”

„Am putea să nu vorbim despre aceste probleme, să nu le scoatem în evidență, dar aceste probleme există și vor evolua în sifilis”, a spus el.

Editorialistul „MK” a criticat posturile TV de stat și părinții ruși pentru promovarea imaginilor cu femei ca obiecte pentru sex: „Posturile TV, în orele de maximă audiență, arată regulat cunoscuţi interpreți, prezentatori de televiziune, vechi și noi, care spun cum să te vinzi la cel mai bun preț”.

www.thesun.co.uk

Site-utile străine conțin o groază de articole și video despre accesibilitatea ușoară a „Natașelor din Rusia”, a spus el. „Femei din Rusia, nu vă simţiţi umilite?”, întreabă el.

Dezbaterile s-au încins după publicarea în Rusia a unui sondaj care arată că unul din cinci – 19% – fani englezi ar accepta în Rusia o aventură amoroasă, contra 31% din brazilieni și 14% din japonezi.

Un alt ziar proguvernamental „Komsomolskaya Pravda” le sugerează rusoaicelor „cum să facă cunoștință cu un străin”: „Îmbracă fuste și rochii, deoarece străinilor le place feminitatea fetelor din Rusia”, sugerează oficiosul.

 

www.thesun.co.uk

O comentatoare, Iulia Șulkina, scrie: „Nu înțeleg de ce o femeie nu poate să aleagă ea însăși cu cine să se culce”. „Poate că fetele din Rusia se îndrăgostesc de străini pentru că aceștia se comportă ca bărbații, și nu doar stau cu o sticlă de bere și vomită în perioada întregului campionat?”

Svetlana Jukova a scris: „Semnez această petiție pentru că fiecare femeie are dreptul să dispună de corpul său”.

Aleksandr Krivoderev a spus: „Aș vrea ca ei să scrie despre corupția guvernului, Dumei (parlament) și oficialilor”. „Nu toate rusoaicele sunt prostituate, însă pretinsa „elită” a țării e în totalitate coruptă.

Gribațkaia a scris pentru site-ul „Cosmopolitan”: „După logica lui Besedin, o femeie este fie o curvă, persoană care își oferă corpul în schimbul unor bunuri materiale, fie un indigen subdezvoltat.” „Această gândire înseamnă că o femeie nu este o ființă umană”, spune ea.

Besedin, autor al cărții „Cartea păcatului”, a spus că Rusia a produs o societate în care „să îți vinzi corpul” nu e un fapt rușinos, în timp ce să lucrezi ca soră medicală pentru un nenorocit salariu lunar de 9000 de ruble (2400 de lei) se consideră dezonorant.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)