Moscova este obligată să disponibilizeze14 000 de doctori

doctori rusi

Conform unei înţelegeri semnate între autorităţile din Moscova şi Ministerul Sănătăţii al Federaţiei Ruse, până în 2018, ar trebui să revină 40,9 doctori la 10000 de oameni, în Moscova, scrie RBC. În prezent, în capitala Rusiei lucrează 64000 de doctori şi, potrivit prevederilor noii înţelegeri, acest număr trebui să fie redus la 50000, scrie meduza.io.

Înţelegerea datează din 20 mai 2014 şi a fost semnată de deputatul primăriei din Moscova, Leonid Peceatnikov şi angajatul Ministerului Sănătăţii, Airat Farrakhov. Documentul prevede că cifrele au fost calculate în baza datelor instituţiilor medicale. Surplusul de bani care va rămâne în urma disponibilizării va alocat pentru majorarea salariilor personalului medical.

Peceatnikov a confirmat că există acest document, însă datele menţionate nu includ instituţiile medicale federale (clinicile ataşate instituţiilor speciale federale) şi că numărul doctorilor raportat la populaţie nu se va schimba. Serviciul de sănătate publică din Moscova a declarat de asemenea că planul nu include clinicile federale, în pofida faptului că documentele publicate de RBC arată altceva.

The following two tabs change content below.