Moschee profanată în Franţa

Cutia cu piuneze

Moscheea din oraşul francez Castres a fost profanată în noaptea de sâmbătă spre duminică, persoane necunoscute inscripţionând fraze rasiste şi svastici pe zidurile acesteia.
Pe zidurile exterioare ale moscheei au fost desenate mai multe svastici şi au fost desenate inscripţii xenofobe, printre care şi “Franţa a francezilor” sau “White power”, a declarat preşedintele Asociaţiei islamice din Castres, Abdelmalek Bouregba.

La poarta şi la intrarea în moschee au fost atârnate picioare şi urechi de porc, precum şi foi de hârtie pe care este desenat drapelul Franţei, a adăugat el, precizând că necunoscuţii nu au pătruns şi în interiorul lăcaşului.
Responsabilul moscheei Bilal, deschisă în 1986 într-un fost hangar şi incluzând o sală de rugăciune de circa 200 de metri pătraţi, s-a declarat scandalizat de această profanare, criticând şi unele derapaje în dezbaterile privind identitatea naţională lansate în Franţa, dar şi referendumul privind interzicerea construirii de noi minarete în Elveţia. (mediafax.ro)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)