Moscalu apără românii

JURNAL i-a făcut să şteargă de pe clădirea liceului injuriile aduse poporului român

Mai bine de trei săptămâni, pe pereţii Liceului teoretic român „Ştefan Vodă”, din localitatea cu acelaşi nume, s-a putut citi o injurie la adresa poporului român. Astfel, tot acest timp, elevi, cadre didactice, poliţişti, simpli trecători, dar şi responsabili din administraţia locală, au circulat pe lângă ofensa scrisă pe o instituţie fără a se sesiza şi a lua măsurile de rigoare.

JURNAL de Chişinău a semnalat vinerea trecută acest caz, despre care poliţia din localitate susţinea că nu ştie nimic, iar direcţia liceului a reacţionat la cele publicate în JURNAL şi a şters în cele din urmă injuriile scrise cu vopsea roşie şi cu litere foarte mari.

Directoarea liceului, Maria Crăciun, ne-a asigurat că inscripţia scandaloasă a fost ştearsă. ,,N-am mai reuşit să aflăm cine este autorul acestei ,,opere””, a declarat pentru JURNAL Maria Crăciun, directoarea liceului „Ştefan Vodă” din localitatea omonimă.

JURNAL aminteşte că despre inscripţia în cauză ne-a informat un locuitor al oraşului Ştefan-Vodă, Simion Moscalu. Acesta a sesizat direcţia liceului, dar şi poliţia din localitate, dar nu a fost luat în seamă.

Mai mult, Moscalu spune că poliţiştii l-au intimidat atunci când a cerut să fie identificat făptaşul. „Eu am răbdat cât am răbdat, dar, când am văzut că nu se întreprinde nimic, m-am revoltat în stradă. În loc să ia măsuri cu cei care au scris prostiile acelea pe liceu, doi poliţişti s-au apropiat de mine şi m-au poftit la secţia de poliţie. Chipurile, destabilizez ordinea publică. I-am trimis să vadă ce scrie pe pereţi, iar copiii tuturor văd asta, ei însă nu m-au ascultat”, ne-a spus bărbatul.

Mirela MADAN

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)