Moş Crăciun pentru copii, Crăciuniţe – la limita decenţei

Pentru închirierea unui „Moş Crăciun” preţurile variază între 400 şi 3000 de lei

merry-christmas-sexy-santa-helpers-544f2012b127e

Au rămas câteva zile până la cele mai aşteptate sărbători de iarnă, Crăciunul şi Revelionul. Forfotă mare prin magazine, pieţe, toată lumea este în căutarea cadourilor, listele sunt mari, bani puţini, preţurile care mai de care. Dacă unii copii îl vor vedea pe Moş Crăciun la matineele de la grădiniţă, alţii vor avea ocazia să-l primească şi acasă, iar pentru asta părinţii vor fi nevoiţi să scoată din buzunar mii de lei. Şi adulţii care au fost cuminţi în acest an se pot bucura de vizita Moşului, dar şi a Crăciuniţei, unele dintre care au incluse în program, ce-i drept la preţuri destul de pipărate, numere de striptease, de altfel „în limita decenţei”, ne asigură patronii.

Dacă cu un deceniu în urmă existau doar câteva servicii de închiriere a Moşului pentru matinee sau vizita la domiciliu, acum paginile virtuale de anunţuri sunt pline de aceştia. Moşii au programe şi preţuri diferite. Cel mai mic preţ de închiriere a unui „Moş Crăciun” pentru o jumătate de oră este de 400 de lei. Acesta salută copiii, îi felicită, organizează două jocuri, ascultă câteva poezii şi le oferă cadourile pregătite din timp de către părinţi. Pentru „Moş Crăciun” şi Crăciuniţa care vor distra copiii timp de o oră cu diverse jocuri şi concursuri, părinţii vor plăti 1500 de lei. Dacă locuiţi în suburbiile Chişinăului sau mai departe, va trebui să achitaţi o taxă aparte pentru transport. În seara de Revelion, taxa pentru închirierea unui „Moş Crăciun” creşte de la o oră la alta. Dacă până la ora 17.00 achitaţi doar 500 de lei, atunci în fiecare oră după aceasta taxa creşte cu câte o sută de lei.

Intrarea pe fereastră e mai scumpă

Există şi „Moş Crăciun” care vine la copii şi pe fereastră, aceştia costă în jur de 1000 de lei, şi e de dorit ca să locuiţi la etajul întâi sau doi. Pentru matineele de la grădiniţe şi şcoli preţul pentru „Moş Crăciun” variază între 700 şi 1500 de lei, depinde de timpul şi programul pe care îl alegeţi. De asemenea, „Moş Crăciun” poate veni însoţit de iepuraşi, barbie, bubulina, piraţi, zâne din poveşti şi chiar colindători, preţul lor poate fi negociat direct cu reprezentanţii agenţiilor de organizare a petrecerilor.

Crăciuniţe sexy pentru bărbaţi cuminţi

„Moş Crăciun” nu vine doar la copii, ci şi la adulţi. Crăciuniţele însă sunt mai întrebate. Unele din ele oferă şi servicii de striptease, ce-i drept la preţuri destul de pipărate, circa 3000 de lei. „Noi, de obicei, mergem în trei, doi moşi şi o Crăciuniţă, avem un moş mai sexy, unul mai serios şi o Crăciuniţă, care, la dorinţa clientului, poate face un număr de striptease, dar ‘în limita decenţei’. Dacă vin doi moşi, taxa este de două mii de lei, dacă vin toţi trei, costă trei mii de lei. Mergem şi în suburbiile capitalei cu aceeaşi taxă”, ne asigură reprezentantul unei agenţii specializate. Ca şi în cazul copiilor, „Moş Crăciun” şi Crăciuniţa au un program distractiv şi pentru adulţi, acesta conţine un mesaj de felicitare, dansuri, cântece, concursuri. Prioritate o au Crăciuniţele, care trebuie să fie neapărat frumoase, suple, înalte şi vesele, ne comunică patronul unei agenţii.

Costume în chirie pentru oricine

Nu numai copiii se pot masca în diverse personaje de poveste, dar şi adulţii îşi pot închiria un costum de carnaval. Magazine sau buticuri pentru închirierea şi vânzarea costumelor pentru carnaval sunt peste tot în oraş. Acestea oferă clienţilor o varietate de costume pentru copii şi adulţi la preţuri pentru toate buzunarele, unele dintre ele livrează chiar şi la domiciliu marfa dorită pentru 50 de lei în raza municipiului Chişinău. Cel mai mic preţ pentru închirierea unui costum pentru copii porneşte de la 70 de lei şi poate ajunge până la 400 de lei. Cele mai scumpe sunt costumele naţionale, costumele de prinţ, rochiile de prinţesă şi de „Moş Crăciun”. Pentru adulţi preţurile încep de la 35 de lei şi pot ajunge până la 800 de lei. Cele mai scumpe costume sunt cele naţionale, costumul lui D’Artagnan, Josephine şi Stierletz.