Moratoriu privind distincţiile de stat

Gata cu decorările de la Președinție. Noul șef interimar al statului, Marian Lupu, anunță moratoriu privind oferirea distincțiilor de stat.

Întrebat dacă va urma exemplul predecesorului său la conferirea distincțiilor de stat, Lupu a anunțat că deocamdată nu se gândește la așa ceva. „Mai întâi vreau să văd care a fost situația din ultimii ani la acest capitol. E adevărat că există oameni care trebuie decorați, dar acest lucru nu ar trebui făcut în exces, astfel încât să fie compromise distincțiile de stat. Până mă clarific cu toate acestea anunț moratoriu”, a declarat Lupu, în cadrul unei emisiuni de la Publika TV. Oficialul a mai menționat că deocamdată e prematur să spună dacă vor fi anulate unele distincții de stat acordate anterior.

Referindu-se la interimatul funcției de șef al statului, Lupu afirmă că își va lua în serios noua funcție, iar în viitorul apropiat va angaja noi consilieri prezidențiali.

O altă problemă de care intenționează să se ocupe Marian Lupu este finisarea reparațiilor de la Parlament și Președinție. „Ar trebui să găsim posibilitatea de a finisa aceste reparații”, a conchis președintele Parlamentului.

(jurnal.md)