Monica Lewinsky revine: Am fost victima unui „abuz de putere” din partea lui Bill Clinton

În contextul mișcărilor „Me Too” și „Time’s Up”, Monica Lewinsky revine cu o opinie în revista „Vanity Fair US” despre legătura sa de acum 20 de ani cu președintele american Bill Clinton. Monica Lewinsky vorbește cu zgârcenie. Pentru a promova lupta contra hărțuirii sexuale, scrie lemonde.fr. 
Fosta stagiară de la Casa Albă, care a avut relații sexuale cu președintele Bill Clinton între noiembrie 1995 și martie 1997, revine asupra acestei relații în contextul mișcării „Me Too” / „Și eu”. Astăzi, avocată și posesoarea unei diplome de psihologie socială absolventă a Școlii de Economie din Londra. Ea se prezintă ca „ambasadoare a luptei contra hărțuirii în linie” și revine asupra libertății cuvântului femeilor după afacerea Weinstein.

Încercând să obțină câștig din notorietatea obținută în urma scandalului, Monica și-a lansat la câteva luni mai târziu o linie de genți care îi poartă numele

Întrebarea este dacă Monica Lewinsky poate să spună și ea #MeToo? Celor care îi reproșează că ea nu a fost victimă a agresiunii sexuale, ea le răspunde că ar fi fost victima „unui abuz de putere” din partea președintelui democrat. „El era patronul meu. El era omul cel mai puternic de pe planetă. El era cu 27 de ani mai mare decât mine, cu destulă experiență de viață pentru a lua o decizie mai bună. El era, în epocă, în vârful carierei sale, în timp ce eu îmi începeam prima mea funcție după universitate”, scrie ea.

Monica Lewinsky a ajuns de asemenea la zona gri a consimțământului său în acest scandal. „E complicat. Foarte, foarte complicat. Care este definiția consimțământului? A da permisiunea pentru ca să se întâmple ceva”, adaugând că nimic nu șterge din responsabilitatea sa pentru ceea ce s-a întâmplat. „Eu regret în fiecare zi și sufăr de sindromul post-traumatic al faptelor.  Ei (bărbații) au încercat să ne îngroape. Ei nu știau că noi eram boabe de grâu”, scrie avocata referindu-se la un proverb mexican.

Scandalul „Monicagate” izbucnește în ianuarie 1998 și scandalizează America. Bill Clinton, suspectat de hărțuire, a făcut obictul unei anchete Foto: lemonde.fr

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)