Mondial în pustiu. Au rămas 650.000 de bilete nevândute!

Cu 11 săptămâni înaintea startului turneului din Africa de Sud, FIFA anunţă că 58% din cota de tichete alocate celor 32 de calificate a fost returnată. Campionatul Mondial din Africa de Sud va intra în istorie ca primul din epoca modernă a fotbalului la care nu se vor vinde toate biletele. A recunoscut-o chiar FIFA, care a publicat situaţia vânzărilor cu 80 de zile înaintea startului turneului final. Spre deosebire de ediţia din Germania 2006, la care concurenţa a fost teribilă (4,5 clienţi pe bilet), acum suporterii nu se grăbesc deloc să-şi achiziţioneze tichete

Conform statisticilor forului suprem mondial, din cele 2,95 milioane de locuri puse în vânzare la cele 64 de partide au rămas disponibile 650.000! Peste o jumătate din tichete, mai precis 330.000, provin din biletele returnate deja organizatorilor de cele 32 de echipe naţionale calificate în Africa de Sud, cărora FIFA le-a repartizat o cotă de 570.000 de bilete.

Nici măcar fanii Angliei, selecţionata cu cei mai mulţi susţinători la marile competiţii, n-au cumpărat toate biletele oferite. O mie de tichete au rămas disponibile din cele 29.000 deja distribuite, chiar şi după ce federaţia de la Londra a prelungit cu trei luni perioada de vânzare.

15 milioane de cereri au fost făcute la CM din Germania 2006 pentru cele 3,4 milioane de bilete disponibile

22 la sută din totalul de 2,95 milioane de tichete la jocurile turneului din Africa de Sud încă nu s-au vândut

Motivele dezinteresului

Distanţa, preţurile şi nesiguranţa. Interesul scăzut al fanilor pentru CM din vară e consecinţa marilor dificultăţi şi pericole pe care le presupun călătoria, dar şi sejurul în Africa de Sud. „Preţurile mari ale biletelor de avion, costurile exagerate ale camerelor de hotel şi transportul între oraşele ce găzduiesc meciurile sunt obstacolele ce ne-au împiedicat până şi pe noi, englezii, să dăm toate biletele. Ca să nu mai vorbim despre condiţiile meteo şi cele legate de securitate”, a explicat Kevin Miles, şeful Asociaţiei Suporterilor Naţionalei.