Mondial de miliarde

Africa de Sud, gazda turneului final al Mondialelor, a investit până acum 2,5 miliarde de euro în infrastructură, însă costurile nu se opresc aici. Investiţia finală este estimată la 3,2 miliarde de euro.
Beneficiile financiare şi de imagine de care va beneficia Africa de Sud datorită Campionatului Mondial îi fac pe membrii guvernului ţării organizatoare să uite de costurile imense alocate construcţiei infrastructurii. Potrivit preşedintelui statului african, Jacob Zuma, economia Africii de Sud va beneficia de o creştere de 0,5 % după terminarea competiţiei. „Costurile materialelor de construcţii cresc  zi de zi din cauza cererii foarte mari, dar nu ne facem probleme. Construcţiile merg conform planului, iar până la 11 iunie, când va începe competiţia, totul va fi gata”, a declarat ministrul Finanţelor din Africa de Sud, Jabu Moleketi. Iniţial, sud-africanii se aşteptau la cheltuieli de doar 0,5 miliarde de euro.
Capello, nemulţumit de baza de pregătire

Deşi organizatorii se laudă cu progresele pe care le-au făcut, baza de pregătire a naţionalei Angliei arată ca o tabără pentru refugiaţi. Complexul „Bafokeng” trebuie transformat până în iunie într-un hotel de cinci stele, dar muncitorii le-au mărturisit ziariştilor de la „The Sun” că nu este posibil să termine proiectul într-un timp atât de scurt. Nemulţumit de aceste condiţii, italianul Fabio Capello, selecţionerul din Insulă, a plecat în Africa de Sud pentru a verifica personal modul în care evoluează lucrările.
„Africa de Sud nu este încă pregătită pentru CM. Nu ştim nici măcar unde vor fi cazate cele 32 de echipe”, menţionează Jerome Valcke, secretar general FIFA.
7.7 miliarde de euro ar putea costa Mondialul din Brazilia din 2014.

Mondial de miliardeAfrica de Sud, gazda turneului final al Mondialelor, a investit până acum 2,5 miliarde de euro în infrastructură, însă costurile nu se opresc aici. Investiţia finală este estimată la 3,2 miliarde de euro.
Beneficiile financiare şi de imagine de care va beneficia Africa de Sud datorită Campionatului Mondial îi fac pe membrii guvernului ţării organizatoare să uite de costurile imense alocate construcţiei infrastructurii. Potrivit preşedintelui statului african, Jacob Zuma, economia Africii de Sud va beneficia de o creştere de 0,5 % după terminarea competiţiei. „Costurile materialelor de construcţii cresc  zi de zi din cauza cererii foarte mari, dar nu ne facem probleme. Construcţiile merg conform planului, iar până la 11 iunie, când va începe competiţia, totul va fi gata”, a declarat ministrul Finanţelor din Africa de Sud, Jabu Moleketi. Iniţial, sud-africanii se aşteptau la cheltuieli de doar 0,5 miliarde de euro.Capello, nemulţumit de baza de pregătireDeşi organizatorii se laudă cu progresele pe care le-au făcut, baza de pregătire a naţionalei Angliei arată ca o tabără pentru refugiaţi. Complexul „Bafokeng” trebuie transformat până în iunie într-un hotel de cinci stele, dar muncitorii le-au mărturisit ziariştilor de la „The Sun” că nu este posibil să termine proiectul într-un timp atât de scurt. Nemulţumit de aceste condiţii, italianul Fabio Capello, selecţionerul din Insulă, a plecat în Africa de Sud pentru a verifica personal modul în care evoluează lucrările.„Africa de Sud nu este încă pregătită pentru CM. Nu ştim nici măcar unde vor fi cazate cele 32 de echipe”, menţionează Jerome Valcke, secretar general FIFA.7.7 miliarde de euro ar putea costa Mondialul din Brazilia din 2014.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)