Molojen a fost suspendat din funcţie

Directorul Î.S. „Registru”, Vladimir Molojen, a fost suspendat din funcţie la doi septembrie curent. Acest lucru a avut loc înainte ca preşedintele interimar Mihai Ghimpu să-i facă din deget pentru a doua oară ministrului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (MTIC), Alexandru Oleinic, responsabil de acest domeniu.

„Mie îmi pare rău că domnul Ghimpu nu se documentează, dar lansează unele declaraţii. La Î.S. „Registru” lucrează de mai multe luni o comisie, care verifică activitatea instituţiei. Vladimir Molojen va rămâne suspendat din funcţie până comisia va da publicităţii rezultatele controlului”, a precizat Alexandru Oleinic, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

„Am două funcţii. Sunt preşedinte interimar şi preşedinte al Parlamentului, dar nu pot să dau ordine. Nici mesajele mele nu sunt ascultate de către miniştri”, a spus acum două zile Mihai Ghimpu. Acesta s-a referit la o rugăminte mai veche la adresa lui Oleinic. „Ministrul mi-a promis anterior că va demite o persoană de la „Registru”, dar nu s-a ţinut de cuvânt”, a spus iritat Ghimpu, făcând referire la Vladimir Molojen.

Despre directorul Î.S. „Registru”, Vladimir Molojen, jurnaliştii au scris că ar fi implicat în „afacerea paşapoartelor” şi că numele său figurează în dosarul deschis recent de Procuratură în privinţa reparaţiilor la Palatul de căsătorii din Chişinău. Rapoartele Curţii de Conturi din ultimii zece ani scot la iveală mai multe ilegalităţi comise la Ministerul Dezvoltării Informaţionale în perioada în care Molojen deţinea funcţia de ministru, dar şi la “Registru”.

Vitalie Hadei