Moldtelecom şi-a cumpărat maşini de 350 mii de euro

 


Compania „Moldtelecom” şi-a cumpărat, în decursul anului 2010, 35 de automobile în valoare de circa 350 de mii de euro. În 2009, aceeaşi companie a achiziţionat doar un automobil. Declaraţia aparţine primarului general al capitalei Dorin Chirtoacă.

Edilul capitalei a prezentat informaţii potrivit cărora „Moldtelecom” a achiziţionat 35 de maşini de tip Skoda, Mitsubishi, Hyundai, Opel, în valoare de circa 350 de mii de lei. „Cum se face că o companie care se plânge că nu are pe ce trăi şi vrea să modifice tarifele, îşi permite să cumpere 35 de maşini într-un an? Maşini nu tocmai din cele mai rele. Skoda sunt maşini de clasă superioară”, a accentuat Chirtoacă.

De asemenea, Dorin Chirtoacă se întreabă cum a ajuns reprezentantul PCRM, Vitalie Iurcu, care a fost demis de la ANRE, la „Moldtelecom”. „Acelaşi Iurcu este sau a fost membru al consiliului de administrare al FinComBank. Acest Iurcu solicita un tarif de 840 de lei pentru căldură, când gazul costa 2 mii de lei. Atunci nu e de mirare intenţia de a modifica tarifele la telefonia fixă”, a menţionat primarul.

„Moldtelecom” intenţiona să majoreze, începând cu 1 martie curent, tarifele la serviciile de telefonie fixă pentru apelurile locale şi să le reducă pe cele pentru convorbirile internaţionale.

Jurnal.md