Moldtelecom îi omagiază pe veteranii celui de-al Doilea Război Mondial

În aceste zile, în semn de recunoştinţă pentru curajul şi eroismul manifestat în cel de-al Doilea Război Mondial, Compania Moldtelecom va oferi tuturor veteranilor de război din Republica Moldova câte o cartelă telefonică preplătită tête-à-tête în valoare de 50 de lei. Acţiunea este organizată în ajun de 9 mai – Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial, cu ocazia celei de-a 65-a aniversări de la sfârşitul celei mai groaznice confruntări a secolului XX.

„Moldtelecom consideră că trebuie să avem grijă de aceşti oameni, care au dat dovadă de curaj în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Sperăm că acest mic gest din partea companiei şi acele 30 de minute de convorbire gratuită cu apropiaţii de peste hotarele republicii vor putea aduce o bucurie în sufletele veteranilor de război”, este convins directorul general al Moldtelecom, Vitalie Iurcu. Cei 6600 de veterani din întreaga ţară vor primi cartelele prin intermediul ÎS „Poşta Moldovei”, sub formă de scrisori recomandate. „Datorită colaborării cu „Poşta Moldovei”, va fi posibilă expedierea cartelelor în cel mai apropiat timp”, ne-a asigurat dl Iurcu.

Prima care a primit scrisoarea recomandată şi cartela telefonică preplătită a fost Alexandra Ablovaţkaia, în vârstă de 92 de ani. Ea a fost plăcut surprinsă de acest gest al companiei pentru că, spune bătrâna, veteranii sunt bucuroşi de orice gest, oricât de mic, din partea celor mai tineri, deoarece ei se simt extrem de singuri. „Mulţumesc mult Companiei Moldtelecom! Nici nu m-am aşteptat la un asemenea cadou înainte de 9 mai! Mă conving încă o dată că Moldtelecom face un lucru extrem de important pentru societatea noastră. Noi, bătrânii, nu mai avem alte bucurii decât aceea de a ne mai auzi nepoţii la telefon. Acum, voi putea vorbi gratuit cu fiica şi nepotul meu din SUA, pe care nu i-am văzut de multă vreme. În fiecare zi aştept să-mi telefoneze, ca să-i mai întreb ce fac, ce noutăţi mai au. Nu aş putea să-mi permit să îi sun pe ei acolo, deoarece e foarte costisitor. Acum, datorită Moldtelecom, am posibilitatea să-i sun eu”, ne-a mărturisit Alexandra Ablovaţkaia.

Până la 9 mai, în toată republica vor fi expediate 6600 de cartele în valoare de 330.000 de lei. Suma de 50 de lei constituie circa 20 de minute de convorbire cu Rusia sau 30 de minute cu România, SUA, Canada şi alte ţări din Europa. Potrivit directorului companiei, despre necesitatea organizării unor acţiuni dedicate veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial s-a discutat încă în noiembrie trecut, la Minsk, în cadrul celei de-a 41-a reuniuni a Consiliului şefilor administraţiilor de comunicaţii. „E prima acţiune de acest gen, însă nu va fi unica. Avem programate acţiuni sociale, pe care urmează să le realizăm pe parcursul întregului an 2010. Aş vrea să le mulţumesc, cu acest prilej, tuturor veteranilor pentru şansa pe care ne-au oferit-o de a trăi în pace. Suntem conştienţi de faptul că cine nu respectă trecutul, nu are viitor”, a menţionat Vitalie Iurcu, directorul Moldtelecom.

P.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)