Moldtelecom a lansat, în premieră, televiziunea digitală HD

INOVAŢII // Rezoluţia HDTV este de cinci ori mai mare decât cea a televiziunii standart, iar efectele sonore sunt asemănătoare celor din cinematografe

Principalul operator de comunicaţii din Republica Moldova, Societatea de Acţiuni „Moldtelecom”, a lansat în premieră marţi, 7 decembrie, un nou serviciu de televiziune digitală de înaltă definiţie, HDTV, pe platforma televiziunii digitale IPTV. Moldtelecom oferă clienţilor săi posibilitatea de a testa gratuit acest serviciu în luna decembrie curent. Inovaţia noului serviciu constă în difuzarea canalelor de televiziune în standardul HD. Acesta asigură imagini mai clare decât Standart Definition, mai vii şi mai aproape de realitate. HDTV este o alegere perfectă pentru cei care au acasă un televizor HD ready sau Full HD.

„Ne bucurăm nespus de mult că suntem primii care, în ajunul sărbătorilor de iarnă, aducem în casele clienţilor noştri pachetul HD care conţine posturi TV de educaţie şi divertisment ce va face memorabilă trecerea dintre ani”, a comunicat directorul general Moldtelecom, Vitalie Iurcu, în cadrul conferinţei de presă care a avut loc marţi, 7 decembrie.

Implementarea pachetului de posturi TV în format HD este o premieră absolută pe piaţa televiziunii din Republica Moldova după lansarea cu succes a celui mai inovativ serviciu de televiziune digitală IPTV. Moldtelecom este prima companie care, în mai puţin de un an, a lansat la nivel naţional, în regim comercial, serviciul de televiziune digitală în format standart SD-Standart Definition, iar acum şi în format HD (High Definition).

Clienţii Moldtelecom au posibilitatea, pe lângă pachetul de bază Premier sau Univers, de a alege pachetul HD care conţine cele mai populare posturi: Discovery Showcase HD, Eurosport HD, Fashion HD, Bebe TV HD şi JurnalTV HD.

„Pachetul HD este deja disponibil tuturor clienţilor Moldtelecom de pe întreg teritoriul ţării la preţul de 120 lei, iar pentru persoanele fizice – 200 lei. Este de menţionat că, abonamentul pentru luna decembrie este oferit gratuit împreună cu echipamentul de conectare”, a remarcat Directorul Comercial al S.A.”Moldtelecom”, Ion Roşca.  Potrivit acestuia, noile posturi TV se adaugă grilei de programe deja existente de 83 de canale.

De la lansarea HDTV, clienţii Moldtelecom vor beneficia de canale TV de calitate excepţională a imaginii comparativ cu cea a Standard Definition. Raportul imaginii în standardul HD este de cinema-style 16:9 widescreen – exact ca a televizoarelor moderne.

Mai mult, rezoluţia oferită de HDTV este de cinci ori mai mare decât cea a televiziunii standard, iar efectele sonore, surround Dolby Digital 5.1, sunt mai realiste, asemănătoare celor din cinematografe. Acestea sunt principalele caracteristici ale televiziunii HD.

Tendinţa S.A. „Moldtelecom” este de a îmbina cele mai avansate tehnologii cu cele mai accesibile tarife pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor din RM. La prima etapă, serviciul de televiziune digitală HD este disponibil clienţilor Moldtelecom din reţeaua MaxFiber atât în municipiul Chişinău, cât şi în centrele raionale ale republicii. „În prezent, Moldtelecom-ul are peste 10.000 de abonaţi la reţeaua televiziunii digitale, din care 70% sunt din raioane şi 30% din Chişinău, dar numărul cererilor este în continuă creştere”, a specificat Vitalie Iurcu.

Pentru viitor, Moldtelecom promite clienţilor săi lansarea Serviciului Video la Cerere (VOD), diversificarea planurilor tarifare pentru televiziunea digitală şi extinderea numărului de posturi TV atât în Standard Definition, cât şi în format HD, fără a majora pentru aceasta costul pachetelor.

Pentru mai multe informaţii despre noul pachet HD al Moldtelecom, accesaţi www.moldtelecom.md, vizitaţi centrele comerciale Moldtelecom sau formaţi numărul de telefon 117.

Victoria POPA

The following two tabs change content below.