Moldovenii vs. Europa și SUA

10426110_844723455551510_3491670760110813705_nExistă o categorie de moldoveni cărora parcă le dai cu sare în ochi atunci când le vorbești despre SUA sau Europa. Mai că nu te mușcă, asemeni unei vulpi bolnave de rabie. Și nu-i interesează că le vorbești de nivel de trai, de civilizație, de cultură. Nu! SUA și Europa îs diavoli cu coarne și copite, care, dacă ajung pe superbele noastre meleaguri, o să ne omoare și o să ardă pe aici tot ce poate fi ars.

Cu toate acestea, ei sunt mereu în căutare de mărfuri și produse europene sau americane. Că le comandă de pe internet, că le sunt trimise de rude, nu contează, de peste hotare să fie. La fel e și cu vacanțele – munți, mări și țări care mai de care. Tot prin „spurcatele” de state europene. Nu am prea văzut să călătorească cineva prin taiga sau tundra. Să-și procure o „foaie” până la Soci sau Novorossiysk, să meargă la shopping la Astana sau Minsk.

Stimați moldoveni, vorba ceea a voastră: opredeliți-vă! Nu am nimic împotrivă, atunci când aveți o opinie diferită, dar fiți coerenți. Sau deja e o trăsătură moldovenească să stai cu fundul în două luntri?

Diana Zamurca

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)