Moldovenii nu-l vor pe Dodon preşedinte

16.12.2011, Igor Dodon demonstrează buletinul de vot jurnaliştilor, precum că nu a votat pentru Marian Lupu în funcţia de preşedinte al Republiciii Moldova.

16 decembrie 2011, Igor Dodon demonstrează buletinul de vot jurnaliştilor, precum că nu a votat pentru Marian Lupu în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Tot mai mulţi cetăţeni cer anularea turului II al alegerilor prezidenţiale din 13 noiembrie. Aproape 43.000 de moldoveni au semnat o petiţie online în acest sens. Iniţiatorii petiţiei invocă mai multe fraude în procesul de votare atât la secţiile din ţară, cât şi la cele de peste hotare, scrie jurnal.md.

„Considerăm că a fost încălcat în mod deliberat dreptul constituţional al fiecărui cetăţean de a-şi exprima votul, având în vedere că, în pofida experienţei din cadrul primului scrutin prezidenţial, când la secţiile de votare din străinătate nu s-au ajuns buletine de vot, Comisia Electorală nu a asigurat aceste scrutine cu buletine suficiente. Au fost constatate încălcări grave, precum imposibilitatea unor votanţi din afara ţării să voteze, pentru că aceştia erau deja în baza de date  specificaţi că ar fi votat la locul de trai din Republica Moldova”, se spune în textul petiţiei.

„O serie de secţii de votare de pe teritoriul R. Moldova au fost lipsite de curent electric pentru perioade îndelungate, tergiversând astfel procesul de votare. Au fost depistate şi alte nereguli, printre care menţionăm: acte de violenţă, includerea în listele electorale a persoanelor decedate, propaganda electorală în ziua alegerilor, cumpărare de voturi etc.”, mai spun autorii petiţiei.

Pentru a putea vota petiţia, accesaţi link-ul Petitieonline.com.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)