Moldovenii îşi vor putea solicita schimbarea paşapoartelor prin poştă

Autorităţile moldoveneşti vor aplica, începând din 29 iulie, un nou serviciu prin care urmăresc să dinamizeze procesul de schimbare a paşapoartelor. După cum anunţă Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, serviciul se numeşte „Schimbul paşaportului cetăţeanului R. Moldova prin reţeaua oficiilor poştale”. La faza iniţială proiectul va fi lansat în zona de nord – în Floreşti, iar în zona de sud – la Cahul.

Cetăţenii vor putea depune cerere de schimb a paşaportului la oficiile poştale. Procedura de depunere a cererii constă în completarea personală de solicitant a chestionarului în cadrul oficiului poştal pentru schimbul paşaportului şi achitarea adăugătoare a taxei pentru serviciile poştale, conform tarifelor stabilite. Oficiile poştale vor expedia cererile la Centrul Resurse Informaţionale de Stat „Registru”.

Paşapoartele perfectate vor fi înmânate personal titularului la prezentarea buletinului de identitate şi livretului militar în oficiile de documentare a populaţiei în conformitate cu adresa indicată în buletinul de identitate. Nu vor fi acceptate cererile de schimb al paşaportului la prima documentare, la modificarea datelor personale, precum şi la documentarea minorilor.(DECA-press)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)