Moldovenii din 21 de țări au întâmpinat sărbătorile de iarnă în diasporă

sarbatori1_diaspora_birouÎn perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, zece mii de cetățeni originari din Republica Moldova, dar și din alte țări, au luat parte la peste 40 de festivități în străinătate, organizate cu susținerea Biroului pentru relații cu diaspora.

Evenimente de Crăciun și Revelion au avut loc în 21 de țări – Belgia, Canada, Cehia, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Kazahstan, Lituania, Luxembourg, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Spania, SUA, Ungaria.

Acestea au fost organizate de asociațiile originarilor din Republica Moldova, care au primit de la BRD costume naționale, seturi de accesorii specifice sărbătorilor de iarnă, obiecte tradiționale, simboluri de stat și materiale promoționale.

La unele evenimente au participat cunoscuți interpreți din Republica Moldova cum ar fi Geta Burlacu, Frații Advahov, Zinaida Bolboceanu, Tania Cergă, Dorel Burlacu, Cătălin Josan, Asociația muzical-corală Cantabile, precum și grupul de copii de la ARTICO.

De asemenea, a fost organizat turneul ”Dorul Basarabiei” la Londra, Paris, Lisabona, Madrid și Atena, cu participarea artiștilor Nicolae și Cornel Botgros, Lidia Bejenaru și Ion Paladi. Concertele susținute de aceștia au adunat, la rândul lor, câteva mii de concetățeni.

Sursa: diaspora.moldova.org