Moldovenii de peste hotare se pot înregistra online pentru a participa la scrutinul prezidenţial din 30 octombrie

alegeriNadea Roscovanu Photography

Foto: Nadea Roşcovanu

Cetăţenii moldoveni cu drept de vot care se află peste hotare se pot înregistra într-un registru online pentru a participa la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie curent. Astfel, moldovenii din străinătate sunt invitaţi să completeze la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina Alegător formularul de înregistrare şi declaraţia electronică prin care îşi exprimă voinţa de a participa la alegeri şi atestă că se află peste hotarele ţării, scrie jurnal.md.

Ulterior, alegătorul va primi confirmarea privind înregistrarea prealabilă la adresa de e-mail pe care a indicat-o în formular. Perioada de înregistrare prealabilă se va încheia cu cel târziu 40 de zile înainte de ziua alegerilor. Astfel, persoanele care s-au înregistrat prin această metodă vor fi automat radiaţi din lista electorală de bază după locul de domiciliu din Moldova.

După finalizarea perioadei de înregistrare, informaţia privind numărul de cetăţeni care s-au înregistrat în străinătate va fi transmisă de către CEC Guvernului Republicii Moldova pentru luarea deciziei asupra necesităţii deschiderii secţiilor de votare suplimentare în afara misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare.

The following two tabs change content below.