Moldovenii de la Kuban au promovat în prima Ligă din Rusia

Echipa Kuban Krasnodar, la care sunt legitimaţi internaţionalii moldoveni, Igor Armaş, Victor Golovatenco şi Stanislav Namaşco, a promovat în prima Ligă din Rusia, cu patru etape înainte de finalul campionatului. Echipa antrenată de românul Dan Petrescu şi moldoveanul Emil Caras a învins duminică, în deplasare la Soci, scor 1-0 şi, matematic, nu mai are cum să rateze primul sau al doilea loc din clasament, poziţii care asigură promovarea în primul eşalon.

Astfel, căpitanul Golovatenco, Armaş şi Namaşco vor primi o primă importantă de promovare, dar cel mai important vor putea să vină fără probleme la echipa naţională a Republicii Moldova.

Un milion de dolari este prima pe care ruşii i-au promis-o lui Dan Petrescu pentru atingerea obiectivului, o sumă echivalentă cu bonusul pe care îl va primi tehnicianul care va cuceri titlul la finalul sezonului în România. Deşi suporterii ruşi l-au huiduit la început pe „Bursuc”, reproşându-i că echipa joacă prea defensiv, cu timpul au început să-l aprecieze. De curând, i-au făcut un banner cu mesajul „SuperDan”, semn că l-ar vrea în continuare la echipă. Duminică, la finalul meciului de la Soci, după ce, matematic, Kuban a promovat, cele câteva mii de suporteri ruşi care au însoţit echipa în deplasare au scandat numele tehnicianului român minute în şir.

Şampanie pentru suporteri, jucători şi… poliţie!

Entuziasmaţi după victoria care le-a adus promovarea în prima ligă din Rusia, cei care administrează site-ul oficial al lui Kuban Krasnodar au postat un mesaj foarte nostim: „S-a terminat! Suntem în prima ligă! Să curgă şampania pentru toată lumea: suporteri, jucători, antrenor şi poliţie!”.

A fost un meci greu, pe un teren greu. Din fericire, am luat punctele de care aveam nevoie pentru a promova. Vreau să-mi felicit jucători

Dan Petrescu, antrenor Kuban Krasnodar

http://fckuban.ru/news/1640/ – poza de aici de copiat

The following two tabs change content below.