Moldoveanul care şi-a împuşcat soţia la Moscova este fost poliţist

Andrei Boroş, bărbatul care a împuşcat o femeie în capitala Federaţiei Ruse, după care s-a sinucis, este fost poliţist şi în ultima vreme locuia în Transnistria. Potrivit consulului moldovean în Federaţia Rusă, Veaceslav Vâlcu, moldoveanul a folosit o armă de model Nagan care, potrivit autorităţilor ruse, nu se figurează în baza de date de armament a Federaţiei Ruse.

Bărbatul este originar din s. Horjeşti, raionul Hânceşti. Potrivit rudelor acestuia, acum cinci ani el a divorţat de prima soţie, cu care are două fete şi care lucrează în Italia. Peste câţiva ani, bărbatul a făcut cunoştinţă cu Taisia Voica, în vârstă de 33 de ani, originară din or. Dubăsari. Împreună plecau deseori la muncă în Federaţia Rusă. ”Ne-am întâlnit sâmbătă cu Andrei. Ne-a spus să avem grijă de grădină şi casă, era foarte grăbit. Avea bilet spre Moscova. Nu părea îngrijorat sau indispus de ceva”, ne spune Cristian Bârsan, verişorul acestuia. Potrivit rudei, Andrei a fost în vizită de câteva ori cu cea de-a doua soţie în satul de baştină. „Nu l-am văzut niciodată beat, consuma alcool ca toată lumea doar la anumite ocazii. Avea deseori momente de agresivitate, din care cauză a şi fost eliberat cu mai mulţi ani în urmă din funcţia de poliţist”, ne mai spun rudele bărbatului, şocate de cele întâmplate.

Soţia bărbatului era angajată în calitate de bonă a doi copii, unul de 1 an şi altul de 4 ani. Potrivit datelor oferite de Consulatul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, tragedia s-a produs ieri în jurul orei 20.00. Bărbatul s-a apropiat de femeie, a împuşcat de două ori, iar mai apoi şi-a tras un glonte. Cei doi copii ai familiei la care era angajată au fost martori ai crimei.

Un glonte a fracturat mâna dreaptă a victimei, celălalt a ajuns în calota craniană fiind fatal pentru femeie.

Potrivit unor informaţii, bărbatul a fost respins de femeie, care i-a spus că nu se va mai întoarce niciodată la el. Acesta ar fi omorât-o din gelozie. La rândul lor, rudele susţin că bărbatul a suferit mult în urma divorţului de prima sa soţie.

Svetlana Corobceanu

 

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu