Moldoveanul care a speriat Vestul! Opt dosare penale în șapte ani de stat în Italia

politia

Între 2007 şi 2014, un basarabean capturat zilele trecute de procurorii ieşeni i-a băgat în sperieţi pe italieni. A adunat nu mai puţin de opt dosare penale pe numele său, de la furt, conducere fără permis, ultraj sau distrugere. Printre altele, a încercat să dea cu maşina peste un ofiţer italian şi a ameninţat un altul cu un briceag, scrie ziaruldeiasi.ro.

Un cetăţean al R. Moldova a fost capturat zilele trecute de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi după ce, după o şedere de şapte ani în Italia, a „reuşit” să adune nu mai puţin de opt dosare penale pe numele său.

Igor Iaconi (26 de ani) a fost arestat pentru 15 zile după ce a fost capturat pe raza judeţului Vaslui. Autorităţile ieşene au dispus încarcerarea după ce au constatat că pe numele tânărului omologii italieni au emis un mandat de arestare pentru comiterea mai multe infracţiuni: conducere fără permis, complicitate în primirea de bunuri fu­rate, rezistenţă împotriva ofiţerului public (ultraj), deţinere ilegală de arme, opunerea în faţa ordinii publice, complicitate la furt. Pen­tru aceste infracţiuni, Igor Iaconi a fost condamnat la 7 ani, 11 luni şi 4 zile de închisoare în Italia, însă a fugit înainte de a fi încarcerat.

Faptele comise de moldovean

Potrivit mandatului european de arestare, primele fapte ar fi fost comise între 24 august şi 28 septembrie, atunci când, în provinciile Faredis, Attimis şi Cividale del Friuli, mol­doveanul ar furat bunuri din mai multe maşini, a furat materiale de construcţii dintr-o dubiţă şi ar fi cumpărat o maşină furată, cu care a spart geamul unei firme, furând din interior bani şi alte bunuri. După câteva luni, Iaconi ar fi furat bunuri şi din alte regiuni, tăinuind, de asemenea, şi alte bunuri furate de alte persoane.

„La 17 noiembrie 2009, în provincia Vicenza, a fost depistat conducând fără permis un autoturism furat şi în momentul depistării, a folosit fără drept un briceag. La 17 februarie 2010, în provincia Latina, a condus fără permis un autoturism furat şi a intenţionat să lovească un ofiţer de poliţie care l-a urmărit să îl oprească”, au precizat procurorii ieşeni.

Colecţia de dosare penale a lui Igor Iaconi a fost completată cu jaful de la o societate comercială de unde a furat 2.200 de euro, lovirea carabinierilor în timpul unei acţiuni a acestora, furtul unor bunuri şi bani dintr-un supermarket, dintr-un bar, dintr-o tutungerie, dintr-un garaj sau dintr-un pub.

În momentul în care a fost prins, bărbatul încerca să intre din Republica Moldova în România prin punctul de trecere a frontierei de la Albiţa. El urmează să fie predat autorităţilor italiene.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)