Moldova va juca un amical cu o echipă calificată la Campionatul Mondial 2010

Naţionala Moldovei va juca trei meciuri amicale până vor demara preliminariile Campionatului European din 2012. Pe lângă meciurile amicale cu Azerbaidjan şi Georgia, tricolorii vor disputa o partidă în compania naţionalei Hondurasului (locul 35 în clasamentul FIFA). Aceasta va participa la turneul final din Africa de Sud.

Potrivit preşedintelui FMF, Pavel Ciobanu, meciul se va disputa în Austria, unde naţionala Moldovei va efectua, la finele lunii mai, un stagiu de pregătire. Selecţionata va disputa două meciuri: cu Azerbaidjan (26 mai) şi cu Honduras (30 mai). „Acest stagiu a fost solicitat de selecţionerul Gabi Balint. El vrea să cunoască mai bine lotul pe care va putea miza în preliminariile Euro 2012. Pentru noi, este important orice meci şi, de asemenea, rezultatul. Azerbaidjan şi Honduras sunt echipe foarte bune şi meciurile cu ei ne vor fi de mare folos în pregătirea pentru meciurile oficiale”, a spus Ciobanu.

Balint va miza pe jucători din campionatul intern

Oficialul FMF a menţionat că pentru aceste meciuri vor fi convocaţi mai mulţi jucători din campionatul intern. „Din păcate, nu vom putea miza pe jucătorii care evoluează în Rusia. Problemele jucătorilor cu dublă cetăţenie nu s-au rezolvat definitiv. De asemenea, zilele în care vom disputa meciurile cu Azerbaidjan şi Honduras nu sunt date oficiale stabilite de FIFA pentru meciurile internaţionale. Astfel, vor fi convocaţi jucători din campionatul intern. Vrem să formăm o echipă puternică pentru preliminarii, iar faptul că selecţionerul îi poate vedea la treabă pe mai mulţi candidaţi pentru echipa naţională este un lucru benefic”, a spus Pavel Ciobanu.

Naţionala Moldovei va juca un meci amical cu Georgia pe 11 august. În 2010, fotbalul moldovenesc aniversează 100 de ani. De asemenea, în acest an, Federaţia Moldovenească de Fotbal va sărbători 20 de ani de la fondare. Cu această ocazie, Moldova urma să joace un meci amical cu România pe 11 august, însă Federaţia Română de Fotbal a întârziat să dea un răspuns oficial. În cele din urmă, s-a stabilit că la Chişinău va veni Georgia. Acesta va fi ultimul joc înainte de debutul meciurilor oficiale.

Vitalie Hadei