Moldova – pe locul 55 în topul ţărilor cu o calitate bună a vieţii

Republica Moldova se află pe locul 55 în topul celor mai bune ţări din punct de vedere al calităţii vieţii. Ţara vecină România este cu două poziţii mai sus, pe locul 53, iar Rusia s-a clasat pe poziţia 111.
Topul a fost publicat de revista „International Living” şi a fost alcătuit în baza mai multor criterii: costul de trai, cultură şi hobby-uri, economie, mediu, libertăţi, sănătate, infrastructură, securitate, climă etc.
Pe locul I în top se află Franţa, urmată de Australia şi Elveţia. Următoarele poziţii în top 10 sunt ocupate de Germania, Noua Zeelandă, Luxembourg, Statele Unite ale Americii, Belgia, Canada şi Italia.
Potrivit capital.ro, Franţa se află pe prima poziţie pentru al cincilea an consecutiv, mai ales datorită stilului de viaţă din oraşe, peisajelor, arhitecturii, culturii şi gastronomiei.
În ce priveşte Australia, aici este un locul perfect pentru a te retrage după pensionare, datorită vieţii echilibrate, climei temperate, plajelor vaste şi peisajelor deosebite.
Despre calitatea vieţii în Elveţia s-a vorbit nu o dată. În Elveţia totul funcţionează, există fiabilitate, calitate, discreţie, punctualitate, siguranţă şi linişte. Un avantaj considerabil este că aici se vorbesc cinci limbi străine.
Germania este ţara disciplinei şi a pragmatismului, în timp ce în Noua Zeelandă se găsesc cele mai frumoase peisaje din lume. Mai mult, pentru tinerii licenţiaţi şi aflaţi la începutul unei cariere, Noua Zeelandă este locul perfect. (jurnal.md)
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)