Moldova Curată: Lilia Pogolșa figurează într-o cauză penală pentru îmbogățire ilicită

Viceministra Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, și-a cumpărat anul trecut un apartament care valorează, în acte, 3 milioane de lei. În același timp, a vândut, tot anul trecut, un teren, cu 40 de mii de lei. Acest teren însă nu apare în declarațiile de avere din anii precedenți ai funcționarei. Numele Liliei Pogolșa figurează, potrivit datelor Procuraturii Anticorupție, într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită, însă procuratura nu oferă deocamdată alte detalii. Lilia Pogolșa, la rândul ei, a refuzat să ofere un răspuns la întrebările noastre referitoare la aceste fapte. 

După ce a indicat ani de-a rândul în declarațiile sale de avere doar salariul din funcția de directoare a Institutului de Științe ale Educației (IȘE) și din activitatea didactică, pentru anul 2016 Lilia Pogolșa a completat și alte câmpuri ale formularului declarației. Astfel, aflăm că anul trecut actuala viceministră a Educației și-a cumpărat un apartament cu suprafața de 108 metri pătrați, care valorează 3.177.000 de lei. Menționăm că în declarațiile anterioare de venituri, nu a arătat că ar avea depozite bancare, de aceea rămâne neclar din ce surse a fost cumpărată această locuință.

Până acum, funcționara nu indica niciun imobil în declarațiile de avere, deși locuia, potrivit Ziarului de Gardă, într-o casă cu două nivele, trecută în acte pe numele părinților săi, pe care tot ea le-a donat-o mai mulți ani în urmă. Acum, datorită declarației de avere, se descoperă și faptul că familia Pogolșa deținea și un teren, care a fost vândut în acest an cu suma de 40 de mii de lei. Nici acesta nu a fost indicat vreodată că ar fi proprietatea Liliei Pogolșa. Și în acest caz funcționara a refuzat să ofere explicații. Citiţi textul integral aici.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)