Moldcell te ajută să creşti mare şi deştept

LANSARE // „Lupul, iezii şi vizorul”- primul film 3D produs în Moldova

Pentru a face cât mai frumoase ultimele zile ale verii, compania Moldcell a venit cu un personaj nou pentru copiii Moldovei, pe care l-a numit Mobi. Mobi este un erou care face parte din generaţia copiilor moderni. Personajul este asociat cu un copil isteţ, pus pe şotii, curajos şi cu capacităţi de super-erou, întotdeauna gata de aventuri şi distracţii. Lansarea noului personaj a avut loc vineri, 26 august, în incinta cinematografului Patria Centru, unde micii spectatori au avut ocazia de a face cunoştinţă cu Mobi, participând la diverse jocuri şi concursuri, după care au urmărit primul desen animat 3D stereo, realizat în Moldova – „Lupul, iezii şi vizorul”.

Lui Mobi îi place cel mai mult să aducă zâmbete pe buzele copiilor, să le ofere clipe fericite şi experienţe magice. El va participa la toate activităţile destinate copiilor pe care le va organiza sau le va susţine Moldcell, oferindu-le doar surprize plăcute.

Primul cadou al personajului Moldcell a fost un desen animat 3D

Prezentă la conferinţa de presă, Rodica Verbeniuc, şefa secţiei Comunicări Corporative, Moldcell, a spus că ideea cu apariţia lui Mobi „s-a copt” pe parcursul a doi ani. În acest proiect a fost antrenată întreaga echipă de creaţie a Moldcell. „Mobi a apărut din dorinţa noastră de a fi mai aproape de copii, a-i ajuta să crească mari şi deştepţi. Pe parcursul a 11 ani, Moldcell a susţinut circa 600 000 de copii din Moldova prin diverse proiecte sociale, educaţionale, de caritate şi divertisment. Astfel, crearea unui personaj care să le fie prieten în toate aventurile şi descoperirile a fost un pas firesc, pe care Moldcell l-a făcut cu încredere şi cu mult drag. Moldcell şi-a adus contribuţia la crearea primului desen animat 3D stereo din Moldova pentru a stimula echipele de creaţie locale să vină cu produse originale şi inovative”.

„Lupul, iezii şi vizorul” este o premieră în Moldova

Potrivit doamnei Verbeniuc, ideea a apărut cu scopul de a facilita comunicarea cu copiii, în special cu generaţia copiilor moderni, foarte interesaţi de tehnologiile avansate. Totodată, Moldcell tinde să ofere cele mai moderne soluţii de comunicare în Republica Moldova. Este o aspiraţie împărtăşită de acţionarul majoritar al companiei – grupul de telecomunicaţii suedezo-finlandez TeliaSonera – care, alături de alţi operatori, a inventat telefonia mobilă. Deloc întâmplător, primul cadou al personajului Moldcell a fost un desen animat 3D.

La conferinţă, Eugen Tico, director studio „Patria production”, a comunicat că „filmuleţul „Lupul, iezii şi vizorul” este o premieră în Moldova, la care s-a muncit mult şi cu o echipă mică, de doar 12 artişti grafici, timp de cinci luni. Avem încă mult de lucru până a-i ajunge din urmă pe cei de la Hollywood, care lucrează doi ani cu o echipă de 200 de profesionişti pentru un film de 90 de minute. Ne bucurăm că am reuşit acest prim pas, oferind publicului nostru un produs local calitativ, interesant şi atractiv.”

Aş vrea şi eu o antenuţă ca la Mobi

La lansarea personajului Mobi şi a filmuleţului „Lupul, iezii şi vizorul” au venit zeci de copii din Chişinău. Aceştia erau entuziasmaţi de jocurile propuse de personajul nou, care le va deveni prieten de azi înainte. Şi Biancăi, în vârstă de şase ani, din Chişinău i-a plăcut noul erou din lumea copilăriei. Fetiţa a zis fericită că „Mobi este mare, violet şi viteaz. Îmi place mult de el şi cred că întâlnirea de azi nu va fi ultima”. Îndată după vizionare, Dănuţ, de cinci anişori, îi spunea mamei sale că „filmuleţul a fost super, dar mai ales iezişorii, în special cel micuţ. Aş vrea şi eu o antenuţă ca la Mobi”.

Lucia din Chişinău a venit cu ambele fetiţe la sărbătoarea organizată de Moldcell. Tânăra mămică, ţinându-şi de mânuţe fiicele bucuroase, a comunicat că „astfel de acţiuni pentru copii ar trebui organizate mai des”. Întrebate dacă le-a plăcut de Mobi şi desenul animat, fetiţele au răspuns cu voce tare: „Da! Este foarte drăguţ”.

„Ne bucură faptul că obiectivul nostru a coincis cu cel al partenerilor – renaşterea şi popularizarea cinematografiei şi artei de animaţie din Moldova. Este unul dintre primii paşi pe care „Patria production” îl face în această direcţie şi planifică realizarea de noi proiecte TV şi film”, a specificat Fuad Musayev, director Marketing Moldcell.

Sărbătoarea oferită de Moldcell şi Mobi a continuat şi pe 27 (proiecţie în limba română) şi 28 august (în limba rusă). Intrarea la eveniment a fost liberă. Mobi a avut grijă şi de copiii care nu au reuşit să viziteze cinematograful în cele trei zile de august, de aceea de pe 29 august până pe 28 septembrie, desenul animat 3D va rula la Patria Centru, înainte de filmele difuzate până la ora 13.00.

Filmuleţul nu se recomandă copiilor sub vârsta de trei ani, din motive de protecţie în cazul proiecţiei 3D.

3D – profunzime de câmp şi senzaţie de realism

Tehnologia 3D înseamnă tridimensionalitate, adică profunzime de câmp şi senzaţie de realism. Conceptul a apărut încă în anii ’50, dar abia acum atinge cote impunătoare de popularitate. Imaginea stereoscopică poate fi obţinută printr-o varietate de metode. Echipamentele de filmare sunt formate din camere care înregistrează o imagine din două perspective. Un sistem special de proiecţie suprapune imaginile pe acelaşi ecran cu ajutorul unor filtre de polarizare, iar ele pot fi privite clar cu ajutorul unor ochelari special concepuţi.

Compania Moldcell şi Mobi vor continua să-i impresioneze pe copii cu multe alte surprize şi proiecte educaţionale, de dezvoltare şi divertisment.

Victoria BĂLAN

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)