Mocanu, în capul listei Partidului pentru Neam și Țară

Sergiu Mocanu va merge în alegerile anticipate în capul listei Partidului pentru Neam și Țară. Potrivit președintelui Partidului pentru Neam și Țară, Nicolae Uțică, formațiunea a decis să adopte platforma campaniei antimafie și să meargă în alegerile parlamentare. „Am decis să ne unim forțele și să ne avântăm în lupta politică antimafie în alegerile parlamentare împreună. Sergiu Mocanu va fi capul listelor candidaților noștri”, a declarat liderul Uțică.

La rândul său, Sergiu Mocanu a menționat că a pornit această campanie antimafie și a ținut cu tot dinadinsul să intre în politică pentru a-l împiedica pe omul de afaceri Vlad Plahotniuc, acuzat în repetate rânduri că ar fi capul mafiei din RM, să controleze țara. „Plahotniuc ar fi putut intra în politică și ar fi putut controla multe în țara asta dacă nu am fi apărut noi cu mișcarea antimafie. În momentul în care am ieșit și am spus aceste lucruri, mafia a căpătat un nume – Plahotniuc”, a declarat Mocanu. „Actuala clasă politică din RM a intrat în impas, pentru că cei care au venit să facă schimbarea, nu au deșurubat niciun șurubaș din construcția lui Voronin, pentru că așa este comod”, a conchis Mocanu.

Săptămâna trecută, membrii Organizației Valori Europene fără Frontiere au declarat că acțiunea antimafie va îmbrăca o haină juridică și va participa la alegerile parlamentare, din cauza inactivității guvernării actuale în scandalul legat de mafie. (jurnal.md)