„Moartea lui Stalin” a fost amânată în Rusia

Consiliul public al Ministerului Culturii al Federației Ruse intenționează să amâne premiera filmului britanic „Moartea lui Stalin”, a anunțat unul dintre membrii acestui for, Pavel Pojigailo, scrie mozila.ru.

La 22 ianuarie, cu trei zile înainte de premiera planificată a filmului, 25 ianuarie, membrii acestui consiliu public și militanții culturali au organizat o proiectare preliminară a filmului. Ca urmare, filmul a fost considerat drept „jignitor”.

Membrii aceluiași consiliu au propus amânarea premierei până la vară, deoarece dacă pelicula va fi proiectată la 25 ianuarie, acest eveniment va coincide cu sărbătorirea  a 75 de ani de la Lupta de la Stalingrad. Pojigailo a declarat de asemenea că proiectarea „Morții lui Stalin” ar fi nepotrivită în ajunul alegerilor prezidențiale.

Filmul relatează zilele de după atacul cerebral al dictatorului sovietic în care miniștrii din anturajul acestuia luptă pentru a prelua controlul. Unii dintre aceștia pledează pentru o schimbare pozitivă în Uniunea Sovietică, iar alții nutresc ambiții funeste. De fapt, toți luptă cu orice preț ca să rămână în viață.