Mitropolitul Cernăuţilor şi Bucovinei vorbește despre intrarea armatei române în Ucraina

By Iulia Modiga

Sursa foto: adevarul.ro

Mitropolitul Cernăuţilor şi Bucovinei Onufrie, care conduce acum Biserica Ortodoxă din Ucraina (subordonată Moscovei), a declarat la o întâlnire cu președintele interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov, că etnicii români din acest stat vor să ceară României să-i protejeze, iar în acest sens, statul român ar pregăti intrarea armatei în Ucraina și ocuparea unei părți a teritoriului ei.

„De exemplu, în eparhia în care slujesc eu, sunt mulţi vorbitori de limba română. Au fost zvonuri la început că vine AutoMaidanul să ocupe mănăstirea în care trăiesc 500 de copiii orfani (n.r. Mănăstirea Bănceni) şi oamenii s-au panicat. Acolo e o astfel de stare de spirit încât oamenii sunt gata să ceară statutului român să-i protejeze, să introducă trupele lor şi să ocupe o parte din Ucraina, o parte din regiunea Odesa. Dacă asta se va întâmpla, Doamne fereşte!, va fi începutul sfârşitului. De aceea vă rog: faceţi tot posibilul ca să nu izbucnească violenţe pe bază religioasă“, i-a cerut Mitropolitul Onufrie președintelui interimar al Ucrainei, informează Adevărul.
InfoPrut amintește că în Ucraina trăiesc peste 400.000 de români, cu precădere în regiunea Cernăuți, Transcarpatia și Bugeac (regiunea Odesa).

Sursa: www.infoprut.ro/category/romani-fara-frontiere