Mitingul cadavrelor politice // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre afirmaţia lui Băsescu precum că Antonescu, Iliescu şi Ponta vorbesc ca Voronin. Unii spuneau că nu e chiar aşa, ba chiar e o diferenţă enormă în felul lor de a vorbi, alţii spuneau că există totuşi similitudini, că folosesc destul de multe cuvinte comune.

Nu este adevărat: Voronin nu vorbeşte ca Antonescu! – strigă Colesovnazadov. Băsescu a spus cu totul altceva: că Antonescu vorbeşte ca Voronin, preciză Cozonac. Ori cu capul de piatră, ori cu piatra de cap, remarcă moş Dumitru. Nu e acelaşi lucru. Antonescu poate vorbi ca Voronin, dar Voronin nu poate vorbi ca Antonescu. Dacă eu aş spune că Dumneata semeni cu Brejnev sau că Brejnev seamănă cu Dumneata, ar fi acelaşi lucru. Însă Antonescu este liberal. Cum să vă explic diferenţa….De exemplu, voi, moldoveniştii, vreţi ca Moldova să fie ca pe vremea lui Ştefan cel Mare. Şi unioniştii vor acelaşi lucru, dar dacă vă propun să vă uniţi eforturile, o să refuzaţi. Noi nu vrem unire! – strigă Colesovnazadov. Vedeţi? Aşa e şi cu comparaţia lui Băsescu. Nu e ceea ce crezi Dumneata.

De la protestele din România se ajunse în mod inevitabil la mitingul lui Roşca, de duminică. Acesta se numeşte Comitet pentru Apărarea Democraţiei şi Constituţiei? – întrebă retoric Scurtoi. Da’ ce-i? – se interesă sanitara Vera. Acesta-i Comitet pentru înmormântarea democraţiei şi constituţiei. Lipsea doar orchestra de pompe funebre. Ce ţintirim de cadavre politice s-a adunat acolo! Unul mai cadavru decât altul! Cine i-a dezgropat? Da’ tu ce-ai vrut, Scurtoi? La cadavrul politic se adună cadavre politice, remarcă Sobcor. Măcar să le fi şters de praf, să le fi făcut alt machiaj, să le fi colorat ca să arate ceva mai vii… Nu asta e problema principală. Roşca se repetă. Se autoplagiază. A luat scenariul din 2002 şi în loc de PCRM a pus AIE. Nu e semn bun pentru el. Nu intri de două ori în apa aceluiaşi râu, au spus-o grecii, ei au experienţă. Auzind de greci, Caltânăr porni să bată ritmul Sirtaki, iar pe faţa colegilor mei se lăsă umbra unei nostalgii homeriene.

Acuma stau şi mă gândesc: dacă am avut alegeri la care au votat morţii, de ce se miră unii că au ieşit la protest cadavrele politice?

Al vostru formolient, fosforescent, farmazon ot hârlova, Ion Buraga

 

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga