Miting pentru susținerea Guvernului Sandu la Călărași

Unii locuitori ai orașului Călărăși vor să iasă luni, 10 iunie, în fața Primăriei pentru a susține noul Guvern condus de Maia Sandu, scrie expresul.md. 

„Azi, 10 iunie 2019, ora 16:30, în fața Primăriei Călărași vă așteptăm să veniți împreună să susținem Guvernul nou legitim învestit, cabinetul Sandu!”, se arată într-o postare a lui Serghei Glazov pe Facebook.

Consilieri ai Consiliului orășenesc Călărași au recunoscut Parlamentul format la 8 iunie și își exprimă susținerea pentru Guvernul Sandu. „Pornind de la principiul constituțional al colaborării puterilor în stat, subsemnații consilieri în Consiliul Orășenesc Călărași, recunoaștem Parlamentul legal format la 8 iunie 2019 și ne exprimăm susținerea guvernului nou învestit”, a scris consilierul Veaceslav Arapan pe Facebook.

„Totodată, facem apel la toate forțele politice parlamentare și extraparlamentare la un dialog responsabil prin manifestarea de calm și reținere în această cotitură radicală spre edificarea statului de drept și curmarea apucăturilor dictatoriale”.

Și primarul de Peticeni, Sergiu Șpac, împreună cu câțiva consilieri din aceeași localitate, a semnat o declarație prin care recunoaște noua conducere a Parlamentului și componența noului Guvern în frunte cu Maia Sandu.