Misterul Triunghiului Bermudelor a fost rezolvat

Triunghiul Bermudelor, studiat zeci de ani de oamenii de ştiinţă, are şi o explicaţie ştiinţifică, arată cercetătorii.

Se pare că vinovate pentru dispariţiile navelor şi aeronavelor din zona Triunghiului Bermudelor sunt acumulările de gaz metan, arată doi cercetători de la Universitatea Monash din Melbourne, informează SalemNews.

Până acum, s-a speculat că dispariţiile sunt cauzate de extratereştri, anomalii spaţio-temporale, vestigii ale Atlantidei scufundate sau de fenomene meteo bizare.

Profesorul Joseph Monaghan şi studentul său, David May, au publicat studiile lor în revista „American Journal of Physics”, încercând să arate că de la fundul oceanului se ridică bule mari de gaz metan. Gazul metan, în mod normal îngheţat la mare presiune, în roca submarină, poate fi dislocat şi se poate transforma în bule gazoase care se extind pe măsură ce urcă la suprafaţă.
Gazul metan ajunge în atmosferă, iar orice navă prinsă într-o astfel de bulă şi-ar putea pierde capacitatea de a pluti şi s-ar putea scufunda, susţin cei doi. În plus, dacă bulele de gaz metan sunt destul de mari şi de dense, pot chiar să lovească aeronavele care zboară în zonă: acestea îşi pot pierde motoarele sau pot aprinde gazul metan din jurul lor, prăbuşindu-se.

Zonele în care au avut loc dispariţii misterioase au fost identificate de cercetătorul Ivan T. Sanderson în anii 1960 ca zone din Marea Japoniei, Marea Nordului şi Triunghiul Bermudelor.

Măsurătorile făcute de oceanografi au arătat că în zonă există cantităţi semnificative de metan, în aceleaşi locuri unde au existat erupţii.

The following two tabs change content below.