Miss, Vin

central miss vin veronicaiPentru prima dată în R. Moldova, în cadrul Festivalului Ziua Naţională a Vinului, a fost organizat concursul „Miss regina vinului 2014”. Evenimentul a avut loc la 3 octombrie curent. Format din personalităţi de notorietate din ţară şi de peste hotare, juriul a desemnat-o pe Veronica Mustea (în vârstă de 19 ani, din Chişinău), studentă în anul I la Facultatea Finanţe şi Bănci, ASEM, în calitate de Miss Vin. În afară de faptul că fata s-a ales cu o diplomă, a câştigat şi un premiu în valoare de cinci mii de euro, Veronica Mustea urmează să ne reprezinte statul pe parcursul unui an la expoziţiile internaţionale în domeniului vinului.

Scopul concursului a fost să selecteze o persoană care să fie imaginea reprezentativă pentru promovarea vinului naţional, aceasta urmând să-l prezinte pe durata unui an la diverse evenimente naţionale şi internaţionale. La concurs au participat fete din toată ţara. Tinere cu vârstă cuprinsă între 18 şi 27 de ani, cu înălţimea de cel puţin 1,70 m şi cunoscătoare ale limbii engleze. Pentru titlul „Miss regina vinului” au concurat în finală 11 participante, fiind supuse mai multor probe de concurs: prezentarea în costum naţional, proba creaţiei artistice cu tematică vinicolă, proba ţinutei de seară. Finalistele nu au scăpat nici de întrebările tematice din domeniul vinificaţiei.

Câştigătoarea concursului a primit din partea organizatorilor un premiu în valoare de cinci mii de euro, stipulat în Regulamentul Concursului. Totodată, Veronica Mustea va semna un contract exclusiv de promovare a vinurilor moldoveneşti peste hotarele ţării pentru o perioadă de un an. Solicitată de JURNAL, Miss Vin ne-a spus că a aflat de concurs prin intermediul internetului. Fata a mai participat, o singură dată, la Miss Globe International, care a fost un simplu concurs de frumuseţe. Adoră să citească, să călătorească, să cunoască şi cultura altor popoare. Îi place să facă înot şi hipism.

Am vrut să aflăm în ce familie a crescut aşa o frumuseţe de fată, însă Veronica ne-a răspuns că „nu consideră necesar să se cunoască despre familia ei şi despre activitatea părinţilor”. Ea mai are un frate în vârstă de opt ani. Miss Vin a mai spus pentru JURNAL că atunci când a devenit câştigătoare a fost foarte surprinsă, nu se aşteptase să învingă, de aceea are multe emoţii pozitive.