Miss Şansă i-a luat lui Călin Vieru totul!

Scandal // Ina Vieru a uneltit cu Veaceslav Şchiopu pentru a-i lua lui Călin Vieru ultimul apartament cu care acesta a rămas în urma semnării contractului matrimonial.

Scandalul în care sunt implicaţi Călin Vieru şi fosta sa soţie este în plină desfăşurare, iar „apropo” a reuşit să afle, în exclusivitate, detalii despre cum stau lucrurile în realitate, despre planul pus la cale de Ina Vieru împreună cu complicele său pentru a-i lua şi acel ultim apartament al lui Călin Vieru, cu care a rămas în urma semnării contractului matrimonial. Mai mult, deşi pare incredibil, rudele fostei soţii a deputatului fac dezvăluiri incendiare despre Ina Vieru, acuzând-o că e în stare să calce peste cadavre doar ca să îşi atingă scopurile.

Contactat de „apropo”, avocatul domnului Vieru, Victor Catan, ne-a declarat: „Ina s-a adresat lui Călin în vederea transmiterii apartamentului din strada Anestiade în proprietatea unei persoane indicate de ea, care, din spusele ei, o ajută să rezolve nişte probleme la construcţia hotelului. Fiind pe atunci încă în relaţii de amiciţie cu fosta sa soţie şi voind să o ajute, Călin a dat curs cererii ca pe urmă să afle că, de fapt, a fost deposedat de apartament prin escrocherie. Persoana care o ajuta pe Ina Vieru este Veaceslav Şchiopu, iar apartamentul a fost transmis în proprietatea verişoarei acestuia, Liliana Gribincea. În prezent, Veaceslav Şchiopu este cercetat penal pentru escrocherie. După finalizarea urmăririi penale, vă voi da mai multe detalii”, ne-a comunicat avocatul lui Călin Vieru.

Rudele Inei Vieru: „Nu scuipa în fântâna din care bei apă”

Declaraţiile scandaloase ale Inei Vieru le-a angrenat şi pe rudele acesteia, care, deşi pare incredibil, îl susţin pe Călin Vieru.
Verişoara Inei Vieru, Galina Skriţkaia, şi mătuşa acesteia, Olga Skriţkaia, ne-au povestit lucruri cutremurătoare despre ruda lor, mărturisind că aceasta, pentru a-şi realiza planurile, este gata să calce şi peste cadavre.

Şi-a înstrăinat rudele din cauza poziţiei sociale

„Ne este dificil să povestim. În copilărie, petreceam împreună timpul liber, zilele de naştere, dar se observa că Ina dorea să fie aparte fiindcă avea alt caracter. Ruptura dintre noi s-a produs când s-a căsătorit. Ne-a abandonat deoarece crede că familia noastră nu este prestigioasă şi nu îşi doreşte în jurul său astfel de rude. A refuzat categoric să ne vadă. Aşa a procedat cu toate neamurile. Noi suntem unicele rude ale ei din partea tatălui, iar mama Inei dorea tot timpul ca noi să fim împreună”, ne povestesc cu tristeţe rudele Inei Vieru.

Îi consideră cerşetori

Galina şi mama acesteia au încercat în repetate rânduri să reia relaţia cu fosta soţie a lui Călin Vieru, dar totul a fost în zadar. Ultima tentativă de împăcare a fost anul trecut, pe 18 decembrie. Galina a sunat-o şi a rugat-o să se întâlnească, însă Ina a întrebat-o pe verişoara sa ce doreşte şi de ce are nevoie. „I-am spus că suntem rude, că am putea să ne întâlnim, să discutăm, că nu vom cere de la ea absolut nimic, că noi ne facem griji tot timpul pentru ea. Pe 24 decembrie, mi-a fixat o întâlnire, am sunat-o, dar a răspuns menajera, spunându-mi că Ina nu este acasă şi nu ştie când va veni. Ina nu mi-a mai răspuns nici la telefonul mobil, astfel această întâlnire nu a fost să fie.

Verişoara mea este un om care ştie să ia de la viaţă totul, fără să ofere nimic în schimb, fără nicio emoţie. Nu poate să întoarcă, să mulţumească, a luat ce avea nevoie, a plecat şi a uitat, altceva nu o interesează”, spune Galina, amintindu-şi că ultima dată s-au văzut în 2005, la ziua de naştere a fiicei Inei şi a lui Călin Vieru. Dar şi atunci s-au cerut invitate la petrecere, deoarece Ina evita să le prezinte copiilor rudele mamei lor.

Întrebată când şi-a văzut nepoţii, Olga dezvăluie că, în iunie 2005, Ina a venit singură la ziua sa, spunând că nu este pregătită să vină cu copiii. „Prima dată, i-am văzut la maternitate, când am ajutat-o, a avut nişte probleme, apoi, după o lună de la naştere, iar a treia oară – la funeraliile mamei sale, în 2004. Deci, de trei ori. Despre naşterea lui Nicuşor am aflat de la alţii”, precizează verişoara.

Şi-a numit tatăl „străin”

Ina Vieru şi-a renegat chiar propriul tată. Fosta noră a marelui poet nu doreşte să audă nimic despre tatăl său, stabilit peste hotare. Anul trecut, de revelion, acesta a sunat-o pentru a o felicita şi a avut supriza neplăcută să audă de la fiica sa că îl consideră un „străin”. Nici până în ziua de astăzi, tatăl său nu-şi găseşte liniştea şi nu se poate împăca cu gândul că fiica sa a renunţat la el. Mama Inei, înainte de a muri, ne-a spus următoarele: „Ina mi-a spus că, dacă am fi rămas cu tata şi cu rudele noastre, am fi fost săraci”. Ina ne consideră cerşetori, dar, de fapt, noi o ducem bine şi nu cerşim de la nimeni nimic. Suntem oameni muncitori”, mai povestesc rudele apropiate ale Inei.

Nu avea nimic când a venit în familia Vieru

Rudele mai susţin că sunt la curent cu scandalul din familia Vieru referitor la împărţirea averii şi recunosc că Ina, pur şi simplu, îl ponegreşte pe Călin, dând dovadă de comportament şi atitudine necivilizate. „O femeie nu trebuie să rezolve în acest mod o problemă de familie. E o ruşine. În tot ceea ce spune ea sunt multe lucruri care nu sunt spuse până la sfârşit. Ea evită adevărul. Purtarea Inei este grosolană. Când a intrat în familia Vieru, nu avea nimic, iar Călin, la vremea aceea, îşi lansase afacerea sa. Acum face acest circ, în loc să-i mulţumească acestei familii respectabile pentru tot ce are. Călin s-a comportat omeneşte, lăsând totul copiilor. După divorţ însă, Ina a început să vândă tot ce le aparţine copiilor. Măcar să pună aceşti bani pe contul copiilor…”, opinează rudele femeii de afaceri, întrebându-se de ce în urma divorţului a păstrat familia Vieru, din moment ce îi displac amintirile şi calcă în picioare valorile acesteia.

„Ea a zis că a vândut apartamentul de pe str. Eminescu, fiindcă de acesta erau legate amintiri neplăcute – moartea mamei sale şi viaţa de familie nereuşită. De fapt, ea locuieşte acolo şi astăzi. Ina trebuie să spună sincer că s-a recăsătorit şi are un copil cu noul bărbat. Acest bărbat nu este vestit, abia a absolvit facultatea de actorie”, susţin cele două doamne Skriţki. Ele menţionează că ceea ce face Ina este o ruşine pentru familia lor, iar toţi cei care o cunosc sunt de-a dreptul şocaţi.

Mesajul rudelor

Verişoara şi mătuşa Inei Vieru consideră că aceasta ar fi putut obţine bani fără scandalul despre care au aflat între timp şi copiii. Acestea au ţinut neapărat să îi transimtă şi un mesaj în care îi sugerează să-şi facă ordine în suflet, în cap şi să înveţe a trăi în bună înţelegere atât cu rudele, cât şi cu oamenii din preajmă. „Ar putea Ina să găsească 350 de lei pentru îngrijirea mormintelor bunicii, bunicului şi al mamei. Ea are timp pentru show-uri televizate, telenovele, ziare, reviste, judecăţi, iar pentru a veni la mormintele rudelor, nu”.

„Dacă îţi urăşti familia şi nu vrei să ştii de cei apropiaţi care sunt îngropaţi la cimitir – bunica, bunicul şi mama ta –, să ştii că nu te vei alege cu nimic bun în viaţă. Este trist şi ruşinos să vedem la televizor scenele de judecată cu oameni care ţi-au dat totul, te-au primit în familia lor, iar tatăl lui Călin a lucrat toată viaţa pentru acest renume. Nu scuipa în fântâna din care, poate, vei mai bea apă!”.

Lena NEGRU

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)