Mirela, ucisă înainte de ultimul examen

BESTIALITATE // O tânără din raionul Edineţ a fost înjunghiată mortal în stradă

Ieri, 13 iunie, în timp ce mergea spre staţia de microbuz din satul Gordineşti, raionul Edineţ, o liceană în vârstă de 18 ani a fost înjunghiată mortal cu un cuţit. Potrivit unor săteni, omorul a fost săvârşit de către fostul prieten al acesteia, Alexandru Cojocaru, în vârstă de 25 de ani.

Incidentul a avut loc luni dimineaţa, când tânăra mergea să susţină ultimul examen de Bac, la o distanţă de vreo 200 de metri de staţie, pe o ulicioară din sat. Fata a fost văzută împreună cu Alexandru Cojocaru care încerca să o intimideze. Oamenii care lucrau prin grădini au alergat la ei şi au strigat să o lase în pace, dar deja era prea târziu. Tânăra a decedat în urma plăgilor de cuţit din regiunea abdomenului, spatelui şi toracelui. După săvârşirea crimei, făptaşul a fugit înspre viile satului.

Medicul de familie din Gordineşti, Eugenia Deleu, a declarat pentru JURNAL că Mirela Bobuţac provine dintr-o familie de gospodari, fiind una din cei doi copii, fratele mai mare aflându-se, împreună cu tatăl lor, la muncă în Rusia. „Era o fată educată şi învăţa bine la liceul din sat. Ea nu voia să se întâlnească cu el, pentru că el avea purtări neadecvate şi era în evidenţă poliţiei”, ne-a spus medicul.

Potrivit ei, eleva a fost văzută certându-se cu acest tânăr de mai multe ori, iar acum mai bine de o lună de zile aceasta a fost agresată fizic de către Alexandru Cojocaru, acesta încercând să-i scoată ochii, pentru că fata refuza să comunice cu el.

Eugenia Deleu a mai spus că „băiatul la fel este dintr-o familie de gospodari. Are doi fraţi mai mari, unul locuieşte în Italia cu soţia, iar celălalt şi-a întemeiat în Rusia o familie”.

Talentată, educată şi liniştită – aşa o cunoştea şi profesoara de limba română, Elena Gruşca, care a menţionat că Mirela mergea des la biserică, ea cânta în corul bisericesc.

Şi colegele de clasă sunt zguduite de moartea prietenei lor. „Pe ea o iubeau şi o respectau toţi colegii”, ne-a spus printre lacrimi prietena Mirelei, Iana Gruşca.

Potrivit şefei centrului de presă al Departamentului de Poliţie MAI, Olga Baciu, victima ar fi fost iubita acestuia, iar pe 6 iunie curent a depus o plângere pe numele lui Alexandru Cojocaru, care a fost judecat anterior pentru huliganism şi alte infracţiuni.

Oamenii legii au instalat filtre în tot oraşul pentru a reţine infractorul. Conform art. 145 Cod Penal al RM, acesta riscă detenţie pe viaţă.

Victoria POPA

The following two tabs change content below.
Victoria Popa

Victoria Popa

Victoria Popa

Ultimele articole de Victoria Popa (vezi toate)