Mirela, ucisă înainte de ultimul examen

BESTIALITATE // O tânără din raionul Edineţ a fost înjunghiată mortal în stradă

Ieri, 13 iunie, în timp ce mergea spre staţia de microbuz din satul Gordineşti, raionul Edineţ, o liceană în vârstă de 18 ani a fost înjunghiată mortal cu un cuţit. Potrivit unor săteni, omorul a fost săvârşit de către fostul prieten al acesteia, Alexandru Cojocaru, în vârstă de 25 de ani.

Incidentul a avut loc luni dimineaţa, când tânăra mergea să susţină ultimul examen de Bac, la o distanţă de vreo 200 de metri de staţie, pe o ulicioară din sat. Fata a fost văzută împreună cu Alexandru Cojocaru care încerca să o intimideze. Oamenii care lucrau prin grădini au alergat la ei şi au strigat să o lase în pace, dar deja era prea târziu. Tânăra a decedat în urma plăgilor de cuţit din regiunea abdomenului, spatelui şi toracelui. După săvârşirea crimei, făptaşul a fugit înspre viile satului.

Medicul de familie din Gordineşti, Eugenia Deleu, a declarat pentru JURNAL că Mirela Bobuţac provine dintr-o familie de gospodari, fiind una din cei doi copii, fratele mai mare aflându-se, împreună cu tatăl lor, la muncă în Rusia. „Era o fată educată şi învăţa bine la liceul din sat. Ea nu voia să se întâlnească cu el, pentru că el avea purtări neadecvate şi era în evidenţă poliţiei”, ne-a spus medicul.

Potrivit ei, eleva a fost văzută certându-se cu acest tânăr de mai multe ori, iar acum mai bine de o lună de zile aceasta a fost agresată fizic de către Alexandru Cojocaru, acesta încercând să-i scoată ochii, pentru că fata refuza să comunice cu el.

Eugenia Deleu a mai spus că „băiatul la fel este dintr-o familie de gospodari. Are doi fraţi mai mari, unul locuieşte în Italia cu soţia, iar celălalt şi-a întemeiat în Rusia o familie”.

Talentată, educată şi liniştită – aşa o cunoştea şi profesoara de limba română, Elena Gruşca, care a menţionat că Mirela mergea des la biserică, ea cânta în corul bisericesc.

Şi colegele de clasă sunt zguduite de moartea prietenei lor. „Pe ea o iubeau şi o respectau toţi colegii”, ne-a spus printre lacrimi prietena Mirelei, Iana Gruşca.

Potrivit şefei centrului de presă al Departamentului de Poliţie MAI, Olga Baciu, victima ar fi fost iubita acestuia, iar pe 6 iunie curent a depus o plângere pe numele lui Alexandru Cojocaru, care a fost judecat anterior pentru huliganism şi alte infracţiuni.

Oamenii legii au instalat filtre în tot oraşul pentru a reţine infractorul. Conform art. 145 Cod Penal al RM, acesta riscă detenţie pe viaţă.

Victoria POPA

The following two tabs change content below.